Росенец показа, че в България има едни хора, за които

...
Росенец показа, че в България има едни хора, за които
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако някой иска да правим предизборна коалиция, да се договорим за управленска платформа

Росенец сподели, че в България има едни хора, за които законът не важи. Това беше съсредоточен облик освен на беззаконието, а на политическия корен на това безвластие. В Росенец се виждат дългогодишните пластове на политическата корупция, това е Диснилендът на корупцията в България.

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в предаването " Годината " по Дарик радио, представен от Фрогнюз.

По думите му през годината точно тематиката за отговорността и законността в страната от въпросителна се трансформира в удивителна, която жителите на улицата сложиха с настояването си точно за правда и отговорност. Той напомни, че към момента ги няма обещаните от премиера Борисов данъчни проверки на " Лукойл ", с цел да се види в действителност ли там се губят един милиард лв., които можеше да бъдат ориентирани лекари, учители, здравни служащи.

Коментира и отхвърли на прокуратурата да види закононарушение в аудиозаписите на премиера Бойко Борисов. Разследването там стартира точно по сигнал до държавното обвиняване от Христо Иванов.

" Прокуратурата покри записите на Борисов. Излезе с едно комично известие, в което споделя, че в записите няма нищо нелегално, без да каже дали на тези записи приказва министър председателят ", сподели Иванов. Той напомни, че още през август държавното обвиняване даде обещание експертиза да отговори дали на записите е гласът на премиера - такава експертиза няма.

На въпрос за коментираното обединяване на опозиционни обединения и за Отровното трио и обединението към Мая Манолова, съпредседателят на Демократична България прикани за съществено отношение към гласоподавателите.

" Много ме безпокои това, че виждаме следващата обстановка, в която някой да желае да бъде обединител и това ражда единствено разцепление на хората. Ако някой желае да вършим предизборна коалиция, това значи да се договорим за обща управническа платформа. Това значи да изясним кой какъв индивид е и по какъв начин взима решения. Ако някой желае да се разберем за съответни общи дейности - прелестно, само че дано конкретизираме какво желаеме и да поемем ясни задължения. Ако някой желае да подпишем съглашение за гарантиране на честността на изборите, да го създадем и да не истеризираме хората ", уточни той.

" България се намира в една чудовищна матрьошка от рецесии - COVID-кризата, икономическата рецесия, рецесия, обвързвана с голямото съмнение към това ръководство ", сподели още Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР