Росен Плевнелиев се завръща триумфално на политическата сцена, след като

...
Росен Плевнелиев се завръща триумфално на политическата сцена, след като
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев живял 4 месеца на улицата. Два развода и загуба на дете съсипаха бившия президент

Росен Плевнелиев се завръща триумфално на политическата сцена, откакто бе посочен от Бойко Борисов за индивида, който би трябвало да управлява договарянията сред партиите след изборите взаимно със Соломон Паси. В последните години някогашният президент се е отдал главно на фамилията и бизнес начинанията си, откакто претърпя редица персонални катаклизми.

Пътят на Плевнелиев до триумфа в бизнеса и политиката е дълъг и цялостен с обрати. Като юноша се сблъсква челно с мизерията, когато е уволнен от позицията на академик в Института по микропроцесорна техника след измененията у нас. Тогава Росен решил да емигрира в Германия, с цел да се опита да си стъпи на краката финансово, само че проектът му не сработил незабавно. В продължение на цели четири месеца Плевнелиев бил безусловно безприютен и живеел по улиците. Нощувал на студено в колата си, тъй като това била единствената му благосъстоятелност. Две години по-късно обаче, теглейки заем в Германия, съумял да основе и развие личен строителен бизнес, който процъфтява в две страни и продължава да се развива и до през днешния ден.

Успехът обаче му коствал първия провален брак в листата. Заради заминаването си за Германия той се развежда с първата си брачна половинка Вероника, с която се женят още като младежи през 1990 година Благоевградчанката е приключила британска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “ и към днешна дата има сполучлива кариера в бизнес средите. Дълги години с някогашния ѝ мъж даже въртят общи компании, а хора от обкръжението на Плевнелиев споделят, че той е съумял да резервира положителни връзки с ученическата си обич, с която нямат общи наследници.

От втората си брачна половинка Юлияна обаче има трима синове. С нея се женят през 2000 година, когато тя таман е приключила право в Нов български университет. Амбициозната юристка е с 11 години по-млада от Росен Плевнелиев. Тя с горделивост застава до него по време на тържествената първа копка на Бизнес парка в „ Младост 4 “, който го прави милионер, само че по-късно, по време на мандата му на „ Дондуков “ 2, отхвърля да извършва функционалностите на първа дама. Росен и Юлияна стават родители на три деца – първородният им наследник е Филип, по-късно се раждат Асен и Павел. Най-тежката персонална покруса на някогашния държавен глава се случи на 8 август 2015 година, когато най-голямото му дете – Филип, умря.

Причината беше скъсване на аортата, породено от рядко заболяване, протекло без признаци по време на растежа на 14-годишното момче, което беше деен състезател. Въпреки направената интервенция и битката за живота на момчето в Националната кардиологична болница изходът за Филип беше съдбовен. Година след нещастието Юлияна и Росен се разведоха, а няколко месеца по-късно, през 2017 година, стана ясно, че някогашният президент има нова жена до себе си – младата синоптичка Деси Банова. Връзката им скандализира обществото и месеци наред бе обсъждана непрекъснато и на всички места. Разводът на Плевнелиев с Юлияна пък влезе в историята като един от най-скъпите у нас, защото след него той остана без нито един парцел за милиони на свое име. Цялото си имане, в това число къщата, в която живее дружно с новата си жена Деси, приписа на своите деца.

С Банова Плевнелиев мина под венчилото през лятото на 2018 година на скромна гала, на която участваха и децата им от предходните им връзки. Докато ексдържавният глава има двама синове, синоптичката е майка на щерка Йоана. На сватбата им тя към този момент беше бременна с техния общ правоприемник, който пък се роди на 1 октомври 2018 година и към този момент е на 4 годинки. Малкият Йоан проплака в Правителствена болница, а персонално Плевнелиев преряза пъпната шнур. Петилетка след началото на любовта им с 16 години по-младата от него руса синоптичка те към момента са щастливи дружно, отглеждат децата си и пътешестват по света.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР