Росен Минчев (27) живее и работи между САЩ и България

...
Росен Минчев (27) живее и работи между САЩ и България
Коментари Харесай

Наш предприемач впечатлява света с иновативен софтуер

Росен Минчев (27) живее и работи сред Съединени американски щати и България последните три години като пет до шест месеца прекарва в Лас Вегас, а останалото време в София. Управляващ притежател е на консултантската компания Interactive Software Solutions LLC, основана е Невада. Това е един от най-благоприятните щати за бизнес в Съединени американски щати, от гл.т. на таксите и налозите, провеждането на международни конференции и конгреси за нововъведения. На 22 години в България основава първия си бизнес - криейтив организация за дизайн и реклама с клиенти от дребни компании, които продават бойлери до огромни строителни компании. Завършил е маркетинг в МТМ Колеж София (по-известен като Датски колеж), а преди този момент Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация " А.С.Попов " в София. В края на август 2017 Yahoo посвети публикация на българския бизнесмен

- Господин Минчев, с какво предизвикахте вниманието на Yahoo? 

- Последните две години посветих на новаторски план, който имаше за цел да улесни работата и да усили приходите на моята рекламна организация, посредством използване на самообочаващи се софтуерни логаритми и масиви от данни, които са пригодени за работа със обществените мрежи и обичайните рекламни канали. В момента неповторимият програмен продукт работи дейно и притегля интереса на огромни рекламодатели. Постепенно започнах да съзнавам, че много стартапи и нововъзникващи бизнеси могат да имат интерес към софтуерния логаритъм. Сайтът www.rosenminchev.com оказва помощ на новите бизнесмени в две сериозни за тях действия: Стартирането на бизнес в чужбина и максимизиране на приходите му от ден първи. Чрез използването на самоубочаващи се логаритми и насъбрани потребителски масиви от данни, могат да се изчислят, кои са най-потенциалните клиенти на дадена компания. Преди, това ставаше с пилеене на огромни бюджети за таргетиране на големи групи от хора, от която почти единствено 20% се оказваха заинтригувани. Сега посредством използването на масивите от данни, един бизнес може да откри тези 20% клиенти от ден първи, без да харчи огромни бюджети с цел да доближи до тях.

В последна сметка най-важното нещо в бизнеса са твоите контакти. Колкото по-голямо обграждане от умни и предприемчиви хора имаш, толкоз по сполучлив ще си ти.

Щатският милиардер Марк Кюбан беше споделил: Събереш ли се с четирима глупци ти ще си петият, събереш ли се с четирима инженери ти ще си петият. Убеден съм, че достиженията ми привлякоха вниманието на Yahoo, тъй като бях в точното обграждане от хора.

- Кой е най-яркият спомен от образованието, изиграл основна роля за професионалната ви реализация?

- Безспорно максимален принос за професионалното ми развиване способства симулираната игра по предприемачество Cash Flow, водена от Деян Дойков в МТМ Колеж София.  Интересното на тази игра беше, че се концентрира съвсем напълно на един от най-големите пазари в света, а точно пазарът на недвижими парцели. Всеки състезател стартираше с избрана определена специалност, едни бяха доктори, други пък сервитьори, само че най-после без значение от специалността, всеки един от играчите можеше да приключи като притежател на голям мол, бутик, хотел, жилищен комплекс и така нататък Поуката от тази игра беше доста значима: Независимо кой си, от къде си, каква специалност имаш, в случай че вземаш верните финансови решения, можеш да пожънеш плодовете на огромният триумф.

Всички студенти се събирахме, размишлявахме и се опитвахме да намерим решения на симулирани финансови проблеми, без да губим пари от личният си джоб. На малко, ние си играехме на предприемачи без да имаме действителен бизнес. Тези практики отключиха, разшириха и трансформираха мирогледа ми изцяло и за постоянно.

- Кои са другите образователни дисциплини, знанията от които и до през днешния ден ползвате интензивно с цел да успявате в работата и в персонален проект?

- Тук без никакво съмнение ще посоча, като първа и най значима дисциплинираност “Счетоводство ”. Нямам спомен за лектора, само че без знанията по финанси, бизнесът не може и няма по какъв начин да съществува. А когато, той е нововъзникнал, започващ и още компанията не генерира задоволително доходи с цел да се наеме счетоводител, цялата отговорност пада върху притежателя. На второ и трето място са „ Връзки с обществеността ” и „ Управление на човешкия капитал ” при доцент доктор Венцислав Савов. Много хора подценяват ПРа, само че ще изтъквам един от най-умните и богатите хора на планетата, а точно Бил Гейтс, който споделя, “Ако, в сметката ми в миналото остане единствено един $, бих го похарчил за ПР ”. Твоят артикул може да е най-голямото откритие на 21 век, и отново никой няма да го купи, в случай че не знае за неговото битие. В същото време без верния жанр на ръководство вашият екип в никакъв случай няма да е постоянен, непрекъснато някой ще си потегля, вие ще мислите за наемане на нови хора и в никакъв случай няма да можете пълноценно да се фокусирате върху същинската активност, клиентите и пазара. Категорично обаче предметът “предприемачество ” най-силно разви в мен новаторското и изобретателно мислене, а преподавателят, от който най-вече научих за предприемачеството беше Деян Дойков.

- Какво обръщение бихте изпратили в този момент към студентите в България, които желаят да станат бизнесмени или маркетинг специалисти?

- Уорън Бъфет е на 87 години и продължава да чете по две книги на месец. Той самият споделя, че разликата сред съумелия и неуспелия е това че първият знае освен това от другия. Горещо бих предложил на младите да не стопират да се учат, да прочитат добре учебниците си (аз персонално съм чел своите по няколко пъти, когато бях студент), само че и да четат друга литература за бизнес, финанси, политика, както и книги за самоусъвършенстване, културология, философия, логика на психиката и така нататък Единственият ключ към триумфа, ключът който отключва всички порти, това е знанието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР