Росен Костурков: Парламентът може да даде правно основание на Министерство

...
Росен Костурков: Парламентът може да даде правно основание на Министерство
Коментари Харесай

Росен Костурков: Парламентът може да даде правно основание на Министерството на икономиката да върне акциите на Панаира

Росен Костурков: Парламентът може да даде правно съображение на Министерство на стопанската система да върне акциите на Панаира

Според юристите на „ Продължаваме промяната “ (ПП) има правно съображение Министерството на стопанската система да си вземе акциите от Община Варна и да ги внесе в държавния депозитар. Това заяви в ефира на Обзорната стратегия на Дарик радио пловдивският народен представител от Политическа партия Росен Костурков.

„ Тези акции са дадени безплатно и би трябвало да бъдат върнати на страната без покупко-продажба. Реалната пазарна оценка на панаира е 20 милиарда лева “, изясни Костурков, депутат от политическата групировка, която дружно с „ Демократична България “ предизвикаха сформирането на краткотрайна парламентарна комисия, която би трябвало да откри всички обстоятелства и условия към Пловдивския панаир от 2016 година до момента.

По думите му, „ въпросът е по какъв начин да се спре преодоляването на Панаира, само че пък е и е ясно, че идващ парламент ще има след няколко месеца.

„ Временната комисия обаче има време да откри обстоятелствата и законовите положения към този миг. Вярвам, че ръководителят Румен Йончев ще реагира съответно “, съобщи Костурков.

„ Целта е пловдивските депутати и българският парламент да защитят ползите на страната и точно Парламентът може да даде правно съображение на Министерство на стопанската система да върне варненските акции “, разяснява още народния представител от Политическа партия.

„ Историята със съвещанията на пловдивския общински съвет, траяла с позвъняване на Бойко Борисов, който изясни на Иван Тотев и Здравко Димитров, че би трябвало да създадат нещо, тъй като предстоят локални избори. Резултатът е предлагането Варна да подари акциите на Пловдив, което е нонсенс от всички страни “, разяснява Костурков.

Пловдивският народен представител поздрави слушателите във връзка 30-годишния празник на радиото.

„ Дарик радио направи гражданска война в медийния живот в България! “, сподели Росен Костурков.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР