Росен Ангелов няма качества и физика на боец. Той не

...
Росен Ангелов няма качества и физика на боец. Той не
Коментари Харесай

Съкилийник на убиеца от Нови Искър: Самоубит е

Росен Ангелов няма качества и физика на войник. Той не е бил във Френсикя легион. За мен той е самоубит.
Това съобщи пред bTV Марин Ташков, някогашен съкилийник на Ангелов, който беше открит мъртъв в село Луково след огромно търсене поради шесторното ликвидиране в Нови искър.
По думите на Ташков, не е съществено Ангелов да бъде упрекван за причинител на убийствата.
Двамата се срещат в ареста през 1999 година Марин Ташков разказва Ангелов като елементарен човек, „ нито е по-агресивен от нормалното, нито е извънредно криминогенен вид със податливост към тежки престъпления”.
„ Човек, който е с произнесено его и който би могъл при избрани обстановки да реагира, в това число и да стигне до убийство”, добавя Ташков.
Според него разказаният от управляващите профил на Росен Ангелов не дава отговор на истината.
„ Той се е крил осем години, с цел да не бъде арестуван. Ако този човек извърши такова тежко действие, той е наясно, тъй като е бил в тази система, че ще бъде арестуван и ще изкара живота си в затвора”, счита мъжът. Той е безапелационен, че е доста неправилно Ангелов да се упреква за убийствата от Нови Искър.
„ По Конституция всеки е почтен до доказване на противното. Няма произнесен съд, все още той на процедура е невинен”, добавя Ташков.
Бившият съкилийник на Ангелов също по този начин изрази подозрение, че килърът, който и да е той, е работил самичък. Според него доказателствата сочат към повече от един причинител.
„ Имаме към 30 гилзи, това са над четири пълнителя. Това значи, че той е презареждал. Дори да допуснем, че той е имал четири пълнителя, което е много подозрително, това лишава време”, добавя Марин Ташков.
Според него наличието на кучето също е доста необичайно, тъй като всяко куче би направило нещо, с цел да отбрани „ глутницата си”, в тази ситуация фамилията.
„ Значи, евентуално с Росен е имало човек, който е познавал кучето и на който кучето е имало доверие и се е подчинявало”, разсъждава Ташков. Според него към наличието на втори съизвършител сочат и дейностите на жертвите.
„ При убийството на първите двама има 15 създадени изстрела. Твърди се, че тези хора са се защитавали, имат рани по ръцете, което значи, че те са били покрай дулото на оръжието. Двама души, които физически са доста по-големи и здрави от Росен, който не се отличава физически. Нито с качествата на войник, нито в миналото е бил в задграничния легион, каквито нелепости се изговориха”, разяснява мъжът.
Според него, стрелците са били най-малко двама. Мъжът дефинира версията на криминалистите, че Росен Ангелов се е прибрал до вилата си след убийството, като несериозна.
„ След като се е укривал осем години, да отиде във вилата и съвсем да чака да бъде открит, с цел да бъде задържан. За мен персонално, Росен е самоубит”, заключи Марин Ташков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР