„Росатом” винаги е проявявал интерес към АЕЦ „Белене”. За тях

...
„Росатом” винаги е проявявал интерес към АЕЦ „Белене”. За тях
Коментари Харесай

Има ли заплаха отвън за българските енергийни проекти?

„ Росатом” постоянно е проявявал интерес към АЕЦ „ Белене”. За тях той е стратегически значим, тъй като е нов план в еврозоната. Има разлика обаче дали искаш да строиш, или да инвестираш в даден план. Те дават заем на България, не носят никаква отговорност за употребата по-нататък”.

С тези думи ръководителят на Българския енергиен конгрес Иван Хиновски разяснява в предаването " Тази заран " информацията, че „ Росатом” е подготвена наедно с други кандидати да взе участие в състезанието за обновяване на строителството на АЕЦ „ Белене” и е способна да приключи построяването на този обект в къси периоди.
Сергей Приходко: „ Росатом ” е подготвена да дострои АЕЦ „ Белене ” в къси периоди По думите му Русия има най-хубавите реактори в света, отговарящи на най-висшите условия за сигурност
На визитата си у нас той чака Дмитрий Медведев да предложи експортен заем за АЕЦ „ Белене”.

„ Проектът влиза в една задънена улица, в която явно нито един вложител няма да стартира плана без държавна гаранция. Ще се окаже, че единствената опция е планът да бъде държавен”, счита Иван Хиновски.
Дмитрий Медведев идва на публично посещаване у нас Руският министър председател ще остане в България два дни
Той е на мнение, че тематиката за „ Турски поток” също ще бъде разисквана.

„ Смятам, че ще бъдат обсъждани обособените участници в търга за построяването на българския сектор. Ще се получи благословията на Русия кой да бъде определен. Този план под сянката на „ Газпром”, сподели още Хиновски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР