Рори – този кратък псевдоним започна да се появява все

...
Рори – този кратък псевдоним започна да се появява все
Коментари Харесай

Българска фитнес инструкторка набира популярност с безплатни онлайн тренировки, разкри защо го прави

Рори – този къс псевдоним стартира да се появява все по-често в обществените мрежи, само че какво и кой седи зад него? Кое е момичето, което всеки ден оказва помощ на мнозина други дами да повярват в себе си и намерят храброст да се изправят против слабостите и страховете си, които им пречат да реализират мечтаната от тях форма? Рoри споделя пред Sportal.bg своя опит, по какъв начин да бъдем във форма цяла година и по какъв начин елементарно да изградим привички за вярно хранене. Надяваме се нейните препоръки да ви бъдат потребни.

Здравей Рори, разкажи ни нещо за теб?



- Здравейте, споделям се Радослава Тодорова - Рори. Аз съм сертифициран личен фитнес треньор, състезател, мотиватор, брачна половинка и майка на момиченце на 18 месеца. Но на първо място съм човек, за който да бъде във форма през цялата година е метод на живот, табиет, който с наслада предавам и на своите другари, почитатели и клиенти, посредством постоянни безвъзмездни онлайн тренировки, препоръки за вярно хранене - основани на салдото сред всички признати хранителни субстанции и лесни трикове за справяне с непотребните килограми, напрежението и неналичието на предпочитание за смяна.

Какво тъкмо е Рори Фит?



- Рори Фит е бранд, който желая да се асоциира с метод на живот – положително мислене, религия в себе си, здравословни хранителни привички и обич към спорта. Философията зад основаването на Рори Фит се крие в самостоятелния метод към всеки клиент, тъй като всеки организъм е друг. Всяко тяло е една машина, която би трябвало да проработи вярно, с цел да се влюбите в нея – по тази причина слушайте тялото си! Създадох това с концепцията да помогам на дами, които желаят да реализират смяна посредством тренировки и вярно хранене, изготвяйки самостоятелни стратегии по отношение на техните проблеми.

Би ли ни разказала по какъв начин карантината се отрази на теб и твоите девойки?



- Карантината и изключителното състояние не ми попречиха да бъда стимулирана и да предам същото на девойките. Напротив, фокусът бе напълно върху трениране вкъщи и върху това да покажа, че не е мъчно всекидневно да отделяш по 30-40 минути за спорт у дома. Понякога тренировките в домашни условия могат да бъдат даже по-приятни от тези във фитнес зала.

Рори, каква е тайната да бъдем във форма цяла година? Нужно ли е тренировките да бъдат единствено и само във фитнес?



- Първо, забравете за думата „ диета “ и всичко, обвързвано с недояждане, ограничавания и изключване на цели групи храни (освен, в случай че не е с лечебна цел). Основният проблем на всички диети е, че откакто свършат, неизбежно се връщаме към старите си привички и метод на живот. Нашата дума е „ привички “ – построяваме привички, които ни оказват помощ!

Второ, спортувайте, само че не тъй като по този начин би трябвало и „ единствено по този начин ще отслабна “, а с цел да ви носи наслаждение. Изберете точните тренировки за вас – сега има ужасно многообразие и не се тормозете да кажете на треньора си, в случай че нещо не ви харесва! Не е наложително всяка подготовка да е във фитнеса. Тренировките може да са у дома, в парка, в планината, съвсем на всички места. В днешно време имаме толкоз доста благоприятни условия, нужно е просто да открием това, което ни прави щастливи.

Трето, бъдете непрекъснати! Всеки стартира от някъде, всеки в миналото е бил новак! Черпете мотивация от триумфите и резултатите си, само че запомнете, че с цел да бъде нещо качествено и трайно, измененията би трябвало да настъпват постепенно и гладко, следвайки естествените процеси в тялото ни.

Кажи ни от къде да черпим мотивация, с цел да сме непрекъснати в тренировките си?

- От няколко години работя най-вече с дами – такива, които имат потребност да стопят непотребни мазнини, други, които желаят да изградят красива мускулатура, трети, които търсят помощ при хранителни разстройства, бременни дами и дами в след-родилен интервал, за които връщането назад във форма не е лесна задача.



От опита си, построен във времето, виждам, че зад дълготрайната и здравословна фит форма, стоят редица фактори като всекидневие, стрес, обкръжаваща среда, поддръжка от близки, родственици и другари, даже от треньора. В случай, че единствено един от изброените фактори не е под надзор, може да се стигне до хормонален дисбаланс, срив в душeвността, закъснение на метаболизма.

Трудно е да се следват избрани рекомендации, изключително, в случай че са прекомерно строги или в цялостен раздор с досегашния ти метод на живот. Но както упражняваме тялото си, по този начин би трябвало да упражняваме и вкусовите си рецептори! Най-вече, с цел да сме здрави и удовлетворени от себе си!

Ето и пет бързи съвета за създаване на мотивация:

Поставете си цел, която да преследвате.
Спортувайте това, което ви е забавно и ви прави щастливи.
Обградете се с хора, които също упражняват – с тях можете да споделяте и да обсъждате умерено.
Направете си проект за седмично меню и вземете хрумвания с подготвени тренировки.
Записвайте резултатите си, просто с цел да виждате, че напредвате и да се мотивирате в допълнение.

Спотед теб по какъв начин да се откри салдото сред ежедневните задължения в работата и фамилните отговорности вкъщи?

- Като човек, който всекидневно се сблъсква с разнообразни ориси и проблеми при доста дами, бариерата за реализиране на салдото сред работа, семейство и неизменност в тренировки/хранене е съвсем напълно психическа. Повечето дами стартират стремително, вълнуват се, имат предпочитание за смяна, чакат с неспокойствие своята стратегия и през първата седмица са мощно стимулирани, само че при първото излизане от „ зоната на комфорта “ обаче, се пречупват и демотивират.

Когато дълги години е липсвал надзор над храненето и интензивността, клиентите се затрудняват в това даже да пазарят здравословни артикули (зеленчуци, месо, пълнозърнести артикули – нищо специално) и да следват постоянно подготвителен проект. Стигат до миг, в който в случай че нямат поддръжка, просто се ядосват, споделят си „ нищо не става “, „ не е за мен “ и се връщат към старите си привички.

За дамите, страстите са основен фактор при гоненето на дадени цели.

Често се сблъсквам и с „ прочувствено преяждане “ – всичко върви по проект, упражняваме постоянно, храним се уравновесено, одобряваме вода, щастливи сме и единствено един момент на прочувствено разлюляване, може да стигнем до редовно преяждане, като в храната се търси някаква разтуха. Но тъкмо това ми харесва, че хората, с които работя са разнообразни. Всеки нов проблем ме зарежда с сила и бленувам да внеса мечтаната смяна в живота на клиентите ми, а точно – да могат гордо да заявят, че харесват това, което виждат в огледалото.

Аз намирам салдото сред работата с хора, домашните отговорности и поддържането на форма като запълвам деня си с разнообразни задължения, а сила си набирам посредством уравновесено хранене и приемане на задоволително вода, тъй като когато човек зарежда тялото си качествено, става по-жизнен и благополучен! В композиция с постоянните тренировки – всичко се подрежда!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР