Ромският лидер Ахмед Муса е преведен в затвора в Пазарджик

...
Ромският лидер Ахмед Муса е преведен в затвора в Пазарджик
Коментари Харесай

Ахмед Муса влиза в затвора за 4 години

Ромският водач Ахмед Муса е преведен в пандиза в Пазарджик поради влезнала в действие присъда по т. н. „ Имамско дело “. Обвиненията са за разпространение на антидемократична идеология, верска непоносимост и апел към война. Върховният касационен съд е удостоверил присъдата на пазарджишките магистрати, оповестява БНР.

Присъдата против Ахмед Муса по делото против 13-те имами е една година дейно отнемане от независимост, само че към нея се прибавят още три години от предходна условна присъда за разпространение на коренен ислям. Така Ахмед Муса ще би трябвало да прекара в пандиза общо 4 години.

Върховният касационен съд е удостоверил и едногодишната условна присъда на имама на Сърница Саид Муутлу, с три години изпитателен период и санкция от 3 хиляди лв. за проповядване на антидемократична идеология.

Със същото решение районният мюфтия Абдулах Салих е с 10 месеца условна присъда, с три годишен изпитателен период и санкция от 3 хиляди лв.. Останалите 10 имами остават с административни санкции и санкции сред 2 и три хиляди лв..

Срещу Ахмед Муса и още 13 негови почитатели от Пазарджик, Пловдив и Асеновград тече трети правосъден развой за налагане на коренен ислям и разпространение на концепциите на " Ислямска страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР