Ромският активист Христо Николов е подал жалба за дискриминация срещу

...
Ромският активист Христо Николов е подал жалба за дискриминация срещу
Коментари Харесай

Репликата и циганите правят така докара жалба срещу Иван Гешев

Ромският деятел Христо Николов е подал тъжба за дискриминация против зам. -главния прокурор Иван Гешев, заяви уеб сайтът Клуб Z. Жалбата е до Комисията за отбрана от дискриминация и е предизвикана от телевизионно изявление на Гешев.

В него той приказва, за делото против някогашния кмет на софийския регион " Младост " Десислава Иванчева и по-конкретно за това, че уличеният за медиатор при приемането на рушвет от страна на Иванчева Петко Дюлгеров, се е отметнал от показанията си. " Очаквахме Петко Дюлгеров да се отметне - и ромите по този начин вършат ", разяснява Гешев.

В жалбата си Николов споделя, че като български жител от ромски генезис, се усеща персонално обиден от тази фраза.

" Чрез своите думи заместител основният прокурор и шеф на профилираната прокуратура отписва и не признава българските жители от ромски генезис като част от българския народ, разделя ги от останалата част от българската нация. Определя и обобщава, че всички роми са фактор, на който да не се има вяра, лъжат и трансформират показанията си ", споделя ромският деятел.

Николов показва и неодобрение, че Иван Гешев " целеустремено употребява наслоеното с отрицателни настройки " роми ", вместо легалното название роми ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР