Ромският активист Христо Николов е подал жалба срещу зам. -главния

...
Ромският активист Христо Николов е подал жалба срещу зам. -главния
Коментари Харесай

Ромски активист подаде жалба срещу зам.-главния прокурор за дискриминация

Ромският деятел Христо Николов е подал тъжба против зам. -главния прокурор Иван Гешев в Комисията по дискриминация. Повод за това е телевизионно изявление, в което магистратът сподели "... и ромите по този начин вършат ". Според Николов по този метод Гешев подбужда към дискриминация, заяви " Клуб Z ".

Репликата му беше изречена във връзка делото против отстранената кметица на " Младост " Десислава Иванчева, някогашната й заместничка Биляна Петрова и ексрайонният кмет Петко Дюлгеров:

" Това, че той (Дюлгеров - б.р.) ще се откаже от показанията, го чакахме. Така вършат всички подсъдими, по този начин вършат и ромите в това число по делата. Това е всеобщо ".

Ето какво се споделя в жалбата на Николов до ръководителя на КЗД Ана Джумалиева (без редакция):

" Уважаема г-жо Председател,

Настоящата тъжба депозирам като декларирам, че персонално съм обиден от тези изказвания в качеството ми на български жител от ромски генезис. Повод са изказването на заместител основния прокурор на България - началник на профилираната прокуратура господин Иван Гешев в предаването на утринния блок " по,,Канал 1 " с заглавие " Между арестите и свадите ", излъчено на 17.04.2019 год. от 8,05 часа.

В предаването в изявлението си на 6-та минута и 05-57 та секунда, господин Иван Гешев разказва ромите изтъквам,, и...циганите по този начин вършат в това число и по делата ". Направи прекомерно нехарактерен коментар във връзка с ромите. Чрез своите думи заместител основния прокурор и шеф на профилираната прокуратура отписва и не признава българските жители от ромски генезис като част от българския народ, разделя от останалата част от българската нация. Определя и обобщава, че всички роми са фактор на който да не се има вяра, лъжат и трансформират показанията си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР