Ромска сватба на открито държи три нощи цял квартал буден.

...
Ромска сватба на открито държи три нощи цял квартал буден.
Коментари Харесай

Ромска сватба на открито три дни тормози ломски квартал

Ромска женитба навън държи три нощи цялостен квартал безсънен. Сигнала изпратиха фенове на NOVA от Лом в рубриката ни "Моята вест ".

По подигравка на ориста сватбарският квартал е прочут с името "Щеш не щеш ". Освен сватбарите обаче, празнуващи непредпазливо се оказват и всички в квартала.

Тези, които застанаха пред камерата на малкия екран, пожелаха да бъдат скрити лицата им, тъй като се опасяват от разпра.

"Бях заставен или да затворя всички прозорци, с цел да не се чува звукът толкоз доста и децата ми да "умрат " от горещина, или да ги отворя и да оставя децата си без сън. Снощи те са заспали след 12.30 “, споделя гражданин на квартала, поискал анонимност.

Амнести: Ромите в България не престават да страдат

Подготовката стартира още в края на предходната седмица, когато големи шатри изникват под прозорците на два от блоковете в квартала.

"Празникът стартира безусловно на идната заран, който продължи до към 12.30 вечерта – жива музика, диджеи... “, споделя същият мъж.

Съседите, станали част от празника без да желаят, са безсилни. Не смеят да създадат забележка, някои се опасяват да покажат и лицата си.

За роми кафето е 2,50 лева, за останалите - 1,10 лева

"Не искам проблеми за фамилията си, даже за съседите си. Всички са недоволни, само че просто ги е боязън. Евентуалните последици са някой да им потроши колите, да ги пресрещне… “

На третия ден, към 20.00 часа в понеделник, сватбата още продължава, въпреки и по-скромно. Сватбарите не се тормозят, изясняват, че имат всички разрешителни. Разказват, че тридневната женитба им коствала повече от 20 000 евро, а в една от вечерите ги веселял прочут сръбски оркестър.

Единствената страна, която съумява да интегрира ромите

На въпроса за какво провеждат сватбата сред блоковете в квартала, ромите дадоха отговор:

"Ами, тъй като тука живеем. Не можем да си преместим жилището. Взел съм позволение и съм си платил мястото. Не може да съм дал 10 хиляди за музика и тя да спре в 23.00 часа. Тази музика ще продължи цяла седмица. Нека пристигна полицията и ме спре “, споделя Огнян Александров, родственик на младоженците.

Роми от Ботевград: Полицаите ни нападнаха, ние сме културни

От началото на годината Община Лом е издала над 30 разрешителни за празненства навън, които да не престават до среднощ. Местната администрация обмисля да спре празненствата навън.

Дотогава празнуващите и тези, които пробват да спят, остават на разнообразни позиции.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР