Ромска сватба на открито държа три нощи цял квартал буден.

...
Ромска сватба на открито държа три нощи цял квартал буден.
Коментари Харесай

Сватба държи три дни цял квартал буден

Ромска женитба навън държа три нощи цялостен квартал безсънен. Сигналът изпратиха фенове на NOVA от Лом в рубриката ни " Моята вест ". По подигравка на ориста сватбарският квартал  е прочут с името " Щеш не щеш ". Потърпевшите от мощната музика са стотици. Тези, които застанаха пред камера, пожелаха да бъдат скрити лицата им, тъй като се опасяват от разпра.

Изпратеното от фенове видео е дребна част от тридневна ромска женитба в Лом. Освен сватбарите обаче, празнуващи непредпазливо се оказват и всички в квартала. Подготовката стартира още в края на предходната седмица, когато големи шатри изникват под прозорците на два от блоковете в квартала.

Съседите, станали част от празника, без да желаят, са безсилни. Не смеят да създадат забележка, някои се опасяват да покажат и лицата си.

На третия ден, към 20.00 часа в понеделник, сватбата още продължава, въпреки и по-скромно. Сватбарите не се тормозят, изясняват, че имат всички разрешителни. Разказват, че тридневната женитба им коствала повече от 20 000 евро, а в една от вечерите ги веселял прочут сръбски оркестър.
От началото на годината Община Лом е издала над 30 разрешителни за празненства навън, които да не престават до среднощ. Местната администрация обмисля да спре празненствата навън. Дотогава празнуващите и тези, които пробват да спят, остават на разнообразни позиции.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР