Ромката се размина с най-тежката възможна присъда - доживотен затвор

...
Ромката се размина с най-тежката възможна присъда - доживотен затвор
Коментари Харесай

29 г. затвор за удушвачката на баба Иванка

Ромката се размина с най-тежката допустима присъда - пожизнен затвор без право на подмяна, защото призна виновността си, изиска и получи скъсен развой.

Донка Петкова е упрекната за това, че на 1 февруари т.г. в първомайското село Дълбок извор при изискванията на рисков рецидив съзнателно е умъртвила старата жена , като убийството е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост, оповестиха от държавното обвиняване.

До момента Донка Петкова е осъждана общо пет път и, в това число за обир, като за последно излязла от пандиза през юни 2014 година и от този момент заживяла в Дълбок извор. Ромката пособия на баба Иванка в семейството, а мотив да отнеме на живота на бабата се оказал отводът на старата жена да й даде 5 лв.. Тогава Донка почнала да я бие, удушила я, взела златните обици от ушите й и тръгнала. По-късно обаче се върнала, с цел да открадне каквото може от вкъщи на убитата.

Прокурорът по делото Галина Андреева изиска допустимо най- тежкото наказване "доживотен затвор без подмяна ". Тя се стимулира с обстоятелствата, че Донка Петкова има и предходни обвинявания и два пъти е лежала в пандиза, като в досието й има още една нападната бабичка, съобщи "Трафик Нюз ".

"Затворът явно не е превъзпитал тази жена. В нея не е останало нищо човешко, откакто поради кутия цигари, тя е лишила човешки живот. Тя действа на равнище обикновени потребности и явно в нея не е останало нищо човешк о. Затова тя би трябвало да бъде изолирана за оптимално дълъг период от обществото! " завърши пледоарията си прокурорът.

Синът на убитата пък се разплака в правосъдна зала и изиска смъртна присъда за обвинената.

"Тази жена е влезнала в къщата ми, удушила е майка ми, схваща е главата й! Тя не би трябвало да живее. Смърт за гибел! ", сподели Ангел Куков.

Окръжните магистрати постановиха 25 години за умишленото ликвидиране и 4 години за последвалия обир, които се включват в по-голямото наказване. Освен това, поради многократните осъждания а за други закононарушения, съдиите прибавиха още четири години. Така общата присъда, вместо оптималната - пожизнен затвор без право на подмяна, става 29 години "лишаване от независимост ".

Адвокатът на Петкова - Димитър Пенев разгласи, че ще апелира решението. Това може да стане в законовия 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР