Ромите в района около Старата поща нямат страх от никого.

...
Ромите в района около Старата поща нямат страх от никого.
Коментари Харесай

Бургазлии от района на Старата поща разказаха за ромските ужаси, на които са подложени

Ромите в региона към Старата поща нямат боязън от никого. Друсат се с лепило, напиват се с всевъзможни гадории и след това стават доста нападателни. Дори денем ни е боязън да преминем през градинките, а вечерно време е съвсем невероятно!Това описаха пред Флагман.бг бургазлии, живущи в жк " Възраждане " - към Старата поща, чийто регион е високомерен от ромите.

Организацията за протекция на българските жители (ОЗБГ) започва подписка за монтиране на повече камери към проблематичните точки, възстановяване на уличното осветяване, както и засилено полицейско наличие там, където е належащо. Целта е да се съберат 350 гласа, след което предлагането ще бъде входирано в Община Бургас.

Предложението за монтиране на още камери и възстановяване на осветлението получи цялостната поддръжка на хората, единствено за половин час бяха събрани над 100 подписа. Оказа се, че хората от региона са вдигнали ръце от ромската злина и чакат институциите да вземат съответни ограничения, с цел да може един път вечно да се позволи този проблем.

Пенсионерите ги е боязън да излязат от домовете си освен вечерта, само че и денем. Неведнъж са били обирани, само че най-вече се притесняват да не бъдат нападани.

" Дрогират се и се държат несъответстващо. Ако ми изискат пари, ще им дам каквото имам, единствено да не ме атакуван - от това най ме е боязън ", споделя стара баба от ул. " Хан Крум ". Друга пък се оплаква от мръсотията по улицата, провокирана от жителите на градинката:

" Около медицинския център на " Хан Крум " може да видите всевъзможни отпадъци - от презервативи до спринцовки - евентуална заплаха от болести. Не дръзвам обаче думичка да им споделям. Те се мислят за недосегаеми ".

Млада майка показа, че се надява да се приложат ограниченията, с цел да бъде по-спокойна и сигурна за двете си дребни деца.

Огнян Саранчев, който се подписа пръв за самодейността, има ателие в наследствена къща на ул. " Хан Крум " - тъкмо против градинката зад Старата поща. Бургазлията е израснал в този регион и го помни по напълно друг метод. По думите му допреди десетина години това местенце е било едно от най-привлекателните и красиви места в града. Ромите се преселили безусловно там, когато почнал ремонт на парка до жп гарата.

Саранчев признава, че персонално той не е имал проблеми с мургавите жители, само че много хора са имали неприятности. " Аз съм тук всеки ден и ме знаят. Поради тази причина не са ми създавали проблеми. Но виждам какво се случва - след приложимост на някакви субстанции се държат несъответстващо, много неприятна панорама ", изяснява той.


Снимка: Флагман бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР