Ромите първо предлагат подаръци на възрастните хора в Пловдив, после

...
Ромите първо предлагат подаръци на възрастните хора в Пловдив, после
Коментари Харесай

Румънски роми обират пенсионери в Пловдив

Ромите първо оферират дарове на възрастните хора в Пловдив, след това ги обират

Двама румънски жители са задържани в Пловдив, откакто откраднали пари от домовете на пенсионери. Мъжете са на 34 и 26 година и са от един ромски клан. За да завоюват доверието на възрастните, те им предложили разнообразни дарове, написа.

“Този механизъм е относително нов в България, само че очевидно действа в Румъния ”, съобщи районният прокурор на Пловдив Петър Петров. Той прикани възрастните хора да внимават повече и да не се доверяват на непознати.

На 7 март т.г. 62-годишна пенсионерка по болест се прибирала пешком по бул. “Княгиня Мария Луиза ”. По-възрастният апаш я спрял и на негоден български ѝ предложил да ѝ подари домакинска посуда по случай празника на дамите. Тъй като подаръкът тежал, румънецът предложил да я закара до дома ѝ. Щом стигнали изискал стотина лв. за гориво, тъй като трябвало да пътува до София.

" Възрастната жена бръкнала в дрешника си и извадила несесер, в който държала 8380 лева и почнала да брои ", описа наблюдаващият прокурор Мирослав Спасов. Щом видял огромната сума, гостът предложил още един подарък - куфарче за пари. Помогнал на пловдивчанката да подреди банкнотите и я помолил за чаша вода. Щом излязла от стаята, той отмъкнал цялата сума. " Тогава ѝ споделил, че ще ѝ направи още един подарък, който обаче бил в колата. Жената слязла с него, изчакала го до входната врата, само че той по този начин и не се върнал ", добави прокурорът.

Щом открила кражбата, старата жена подала сигнал в полицията. Извършителят е бил арестуван на същия ден, а на 10 март Районният съд го оставил за непрекъснато в ареста.

Другият случай е станал няколко дни по-рано - на 28 февруари. Тогава от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че мъж на 83 година е бил обран в кв. " Кючук Париж ", откакто се опитал да си купи на ниска цена златни тенджери. Всъщност обаче посудата му била обещана като подарък. Пред 26-годишния румънец пенсионерът извадил плик с 5500 лева При типа на парите, младежът бутнал дядото.

" Възрастният мъж го молил да му остави най-малко нещо за храна и крадецът му върнал 1200 лв. ", сподели прокурор Петров. Пострадалият незабавно се обадил на щерка си, която от своя страна алармирала в полицията. След като бил арестуван, 26-годишният получил същата мярка за неотклонение, като сънародника си.

Задигнатите суми са възобновени.

" За залятата с киселина жена ще има публично известие в околните дни. За в този момент мога да кажа с огромна степен на решителност, че е обгорена със сярна киселина ", съобщи Петър Петров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР