Ромите, осъдени за побоя над деца-спортисти и техните треньори край

...
Ромите, осъдени за побоя над деца-спортисти и техните треньори край
Коментари Харесай

Ромите биячи на деца в Асеновград искат по-малки присъди

Ромите, наказани за побоя над деца-спортисти и техните треньори край Асеновград, апелират през днешния ден присъдите си пред Пловдивския областен съд.

Четирима от общо десетте нападатели получиха ефикасен престой зад решетките и в този момент упорстват за освобождение.

Районният съд в Асеновград осъди на 12 декември м.г. 11-те обвинени за побоя, като петима получиха ефикасни присъди от 8 месеца до година и 10 месеца „ отнемане от независимост “, останалите шестима бяха наказани условно.

Близките на потърпевшите деца също са недоволни от решението на Асеновградския областен съд. На днешното съвещание частните обвинители и прокуратурата желаеха нарастване на ефикасните присъди на двамата най-активно взели участие в побоя.

Десетки родственици на ромите обсадиха правосъдната зала, само че бяха помолени да изоставен съвещанието, с цел да не пречат на съда.

Припомняме, че през юни м.г. група младежи атакува с камъни и колове деца и треньори от тима по гребане в Асеновград. След конфликтите полицията задържа 8 души.

Конфликтът стартира още в понеделник следобяд край язовир „ 40-те извора” по време на подготовка на тима по кану-каяк от детско-юношеската школа на Семеен кодекс „ Асеновец”. Две от девойките от тима са в лодката си, само че едното губи баланс и пада във водата. За да се качи още веднъж, девойката и приятелката ѝ отиват до брега. Именно там били младежите, които са от ромски генезис. Те в началото предложили помощ на девойките, които обаче отказали и тръгнали с лодката си във вътрешността към язовира. Тогава младежите станали нападателни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР