Ромите не само не могат да бъдат интегрирани, те и

...
Ромите не само не могат да бъдат интегрирани, те и
Коментари Харесай

Възмутен гражданин алармира: Столипиново осъмна в боклуци! Кофите празни, а до тях...

„ Ромите освен не могат да бъдат интегрирани, те и не желаят ”. С тези думи стартира историята, разказана от четец, който се сблъскал за следващ път с мизерията в Столипиново. Миро е бил очевидец на странна и в това време доста показателна за нравите на ромите картинка. Два контейнера - празни, и камари с отпадъци към тях, предава trafficnews.bg.
Само преди часове сметовоз и машина са почистили както казаните, по този начин и мястото към тях. И за минути всичко още веднъж е замязяло на малко сметище.

„ Ромите не хвърляли боклука в кофите не тъй като са зли или им харесва мръсотията, а тъй като по този начин нямало по какъв начин другите да ровят и да си намират ястие, облекла и господ знае какво друго. Това споделиха самите те, както и че за боклука, който е безусловно на всички места, упрекват не кого да е, а представете си - вятъра. Дълги години се оправдаваха за боклука и с неналичието на кофи за смет”, споделя пловдивчанинът.



Ако перифразираме станалия към този момент известен лаф по по този начин описаната обстановка, ромите желаят да си изхвърлят боклука където би трябвало, само че нямат предпочитание.

За да се оправи с сходни проблеми, Оперативна програма „ Чистота” започва нов план. Както преди повече от месец ви съобщихме, ще се създадат бетонни панели към контейнерите. Така по-лесно ще се събират боклуците от и към казаните.



„ Така няма да се подкопава пространството към контейнерите и по-лесно ще се дезинфекцира. Стартираме първо в Столипиново и в случай че има резултат, ще го въведем и в другите махали”, описа тогава шефът на „ Чистота”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР