Роми са нападнали и посекли с мачете мъж в Роман

...
Роми са нападнали и посекли с мачете мъж в Роман
Коментари Харесай

Цигани сякоха с мачете мъж в град Роман

Роми са нападнали и посекли с мачете мъж в Роман след битов скандал. За това осведоми националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов след подаден към него сигнал.

" Крайно време е държавното управление да одобри Концепцията за интеграция на маргинализираните цигански общности. " Това е позицията, с която излизат депутатите от Вътрешна македонска революционна организация след абсурда.

Действието се е развило на 14 септември в Роман. Калин Христов е забелязал млад ром да се навърта към къщата му в следобедните часове. Има данни, че лицето е влизало с щурм в парцела преди няколко месеца за обир.

Собственикът на парцела е потърсил сметка на лицето, като при зародилото спречкване е блъснал няколко шамара на рома, в резултат на което получава закани, че ще бъде заколен. По-късно, към 19.30 ч., младият ром идва още веднъж дружно с татко си и дядо си.

Калин Христов работи като охранител и има револвер. Въпреки това, той не го е употребявал. Ромите са извадили мачете и с него са нанесли удари по главата и по ръцете на Калин. Благодарение на намесата на съседи, охранителят се отървава с пострадвания.
 Цигани сякоха с мачете мъж в град Роман (СНИМКИ 18+)

Христов е признат в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката интервенция не е ясно дали ръката му ще може да се възвърне.
 Цигани сякоха с мачете мъж в град Роман (СНИМКИ 18+)

 Цигани сякоха с мачете мъж в град Роман (СНИМКИ 18+)

Ето и част от коментара на Вътрешна македонска революционна организация във връзка случая:

" Даваме публичност на следващата брутална разпра на маргинални групи с елементарни жители едвам през днешния ден, защото Калин беше изписан през вчерашния ден от болничното заведение.

Излишно е още веднъж да изброяваме дългия лист с убитите, изнасилените, пребитите и ограбените от самозабравили се маргинални човеци. Ами грабежите и противозаконната сеч?

Това към този момент не би трябвало да се търпи! Неслучайно от години настояваме да се разширят рамките на неизбежната защита.

Напълно поддържаме и зачестилите акции на прокуратурата против проведени групи и кланове роми, които вилнеят из селата. Но явно е към този момент за всички, че с частични дейности обстановката в страната не може да бъде овладяна. ", се споделя в част от изказването на партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР