Роми пропищяха от невиждана смрад в криводолското село Краводер. Хората

...
Роми пропищяха от невиждана смрад в криводолското село Краводер. Хората
Коментари Харесай

Европа, XXI век: Роми пропищяха от невиждана смрад в Криводолско, страхуват се от зараза /снимки/

Роми пропищяха от невиждана воня в криводолското село Краводер. Хората се свързаха организация BulNews, с цел да дадат публичност на проблемите си. По думите им изискванията, в които живеят, са ненормални за европейска страна в XXI век. Макар да са от малцинството, те упорстват за естествени условия на живот. 
Повод за недоволството на жителите на Краводер е нелегално бунище, което се е пръкнало до реката към прилежащото село Пудрия. Натрупаните отпадъци към този момент получават чудовищни размери и хората се притесняват от екологична злополука. Там се изхвърлят всевъзможни боклуци, в това число трупове на умрели животни. Жителите на селцето считат, че от тях може да плъзне болест. 
Трагично е ситуацията и в двете ромски махали в обитаемото място. Хората нямат обикновени хигиенични условия. По думите им, макар че са роми, те желаят да живеят в естествена среда. От години упорстват да имат вода, само че никой не обръща внимание на апелите им. 
„ Ние сме роми, само че имаме права. Отглеждаме деца, строим къщи, вършим бани, само че единствено ни лъжат “, описа сърдит локален гражданин. 
Хората оповестиха, че са се наслушали на празни обещания и към този момент не хващат религия на предизборните локуми на претендентите за кмет на селото, както и на община Криводол. Досегашните управници Илия Перчинков и Христо Доков неведнъж са им хвърляли прахуляк в очите, само че все още резултат няма. 
Хората се надяват най-сетне властта да бъде поета от някой човек, който в действителност го е грижа за жителите.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР