Роми от цялата страна ще учредят Европейска народна партия -

...
Роми от цялата страна ще учредят Европейска народна партия -
Коментари Харесай

Роми от цялата страна учредяват Европейска народна партия - България

Роми от цялата страна ще учредят Европейска национална партия - България. Това разгласи в Сливен водачът на организацията Пламен Александров, някогашен треньор по бокс в Турция. Заявката е партията да бъде обединител на най-бедните без значение от етнос и религиозни убеждения. Представителят на Сливен Димитър Петров разгласи, че ще се включат в локалните избори, с цел да има общински съветници от ромския квартал "Надежда " в локалния парламент.

Местният водач на бъдещата партия в Сливен Димитър Петров разгласи, че главната им задача в идващия локален парламент ще бъде къщите в квартал "Надежда " да бъдат узаконени, а на ромите без земя да им бъдат продадени общински имоти в границите на града, с цел да могат да излязат от квартала и си построят къщи.

"Ние ще се борим за това да има ново парцелиране, легализиране на здания, с цел да може хората да излизат от квартала. Защото извънредно време е, въпреки всичко сме 21 век, е обикновено гетата просто да бъдат към този момент обратно в историята ", съобщи Петров, представен от БНР.

Очаква се бъдещата партия да бъде учредена през януари в София в НДК. Засега съгласно водачите на партията има основани структури в цялата страна, главно в ромските махали и квартали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР