Ромен Барде (ДСМ) спечели първия етап от 111-ото издание на

...
Ромен Барде (ДСМ) спечели първия етап от 111-ото издание на
Коментари Харесай

Ромен Барде спечели първия етап от Тур дьо Франс 2024

Ромен Барде (ДСМ) завоюва първия стадий от 111-ото издание на Обиколката на Франция. Най-голямото колоездачно съревнование в света тази година започва на територията на Италия. Oткриващият стадий от Флоренция до Римини беше с дължина от 206 километра.

Барде и неговият съотборник – младият нидерланцец Франк ван ден Брук, който за пръв път взе участие в Тура, направиха ненадейно отделяне и с 40-километрова офанзива стигнаха до успеха. 33-годишният Ромен Барде облече жълтото трико за първи път в кариерата си. И то в последната година в професионалната си кариера. Той и Ван ден Брук пресякоха дружно финалната линия, като тяхното време бе 5 часа, 7 минути и 22 секунди.

Основната група, в която останаха всички любимци за генерално класиране, финишира с 5 секунди закъснение. Начело на тази група и трети в стадия се оказа Ваут ван Аерт (Висма Лийз а байк). След него се подреди (ОАЕ).

Седемте изкачвания в първия стадий бяха призрачен сън за спринтьорите, в това число Марк Кавендиш. 39-годишният Кавендиш, който се нуждае от единствено една етапна победа, с която да усъвършенства върха на белгийската легенда Еди Меркс, финишира на над 39 минути от спечелилия Барде. Той съумя да стигне до Римини само с помощта на съотборниците си от отбора на Астана-Казакстан. Те го изтеглиха до финала и го оставиха в Тура.

Французинът Давид Году, към този момент някогашен кандидат за добра позиция в генералното класиране, изостана с 30 минути..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР