Романът Цитаделата е най-оригиналното и може би най-блестящото произведение на

...
Романът Цитаделата е най-оригиналното и може би най-блестящото произведение на
Коментари Харесай

11-те гениални правила за възпитание на Антоан дьо Сент-Екзюпери

Романът " Цитаделата " е най-оригиналното и може би най-блестящото произведение на Антоан дьо Сент-Екзюпери, което остава незавършено и е оповестено след гибелта на писателя. В него причудливо се преплитат военна прозаичност, записки и литературни митове, размишления за смисъла на живота и духовните търсения на великия французин. Има обаче и гениални размишления за развъждането и възпитанието на децата.

Как да образоваме децата?

Не предоставяйте на децата си подготвени формули. Формулите са празни, обогатете ги с изображения и картинки, в които се виждат свързващите влакна. Не натоварвайте децата с обстоятелства, научете ги на техники и способи, които ще им оказват помощ да схващат. Не съдете за качествата им за учене. Този, който мъчително преодолява себе си и трудностите, се оправя по-успешно и отива по-далеч в живота.

 дете, майка

Любовта към знанието е главният аршин

1.Не ги учете, че изгодата е най-важното. Основното е израстването на човешкото в индивида.

2.Честният и правилен човек реже безпрепятствено даже дъската. Научете ги на почитание.

3. Борете се с алчността им за движимости. Те ще станат хора, в случай че ги научите да харчат себе си без да се пестят. Ако човек не се харчи, той закостенява.

4. Научете ги на медитация и молитва, посредством които душата се обогатява.

5. Научете ги да не пропущат любовта. Какво ще размени любовта? Нищо.

6. Себелюбието е противоположното на любовта.

7. Наказвайте лъжата и доноса. Случва се да оказват помощ на човек и на пръв взор - да оказват помощ на кралството. Само лоялността ражда мощ.

8. Не може да си прав тук, а да грешиш там. Верният постоянно е прав. Няма преданост в този, който е в положение да съобщи приятел, с който работят дружно. 

9. Вдъхнете им усет към съвършенството, тъй като всяка добра работа е път към Господа и единствено гибелта го приключва.

 майка, дете

10. Не ги учете, че главното е прошката и милостта. Лошо разбрани и двете добродетели ще се трансфорат в глезене на злите духове.

11. Научете ги на положително съдействие в обща идея, където всеки оказва помощ с помощта на другия. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР