Романът на Антоан дьо Сент-ЕкзюпериМалкият принц“ е преведен на повече

...
Романът на Антоан дьо Сент-ЕкзюпериМалкият принц“ е преведен на повече
Коментари Харесай

Съвети от приказката Малкият принц се прилагат в съвременния бизнес

Романът на Антоан дьо Сент-Екзюпери„ Малкият принц “ е преведен на повече от 180 разнообразни езика. Въпреки че наподобява като детски разказ, той се чете и от деца, и от възрастни, защото крие потребни уроци за живота на по-големите . Разказва почтената история на момче, което живее в свят, обособен от действителността, написа БГНЕС. Характерът на детето, дружно с този на лисицата, разрешава книгата да съдържа това философско благосъстояние, което я прави безконечен разказ, който си заслужава да се прочете. Философията на Малкия принц се основава на другарство, обич, горест или благосъстояние. От всички тях, тези седем могат да се ползват всеки ден в средата, с цел да бъдете по-добри в работата си, твърди „ Форбс “.
1. „ Ходенето по права линия не може да стигне доста надалеч. "   Тази фраза загатва смисъла на допускането на неточности, с цел да се научите и да поемете по непредвидени пътища без боязън от риск. Оставането по еднакъв път не постоянно ще ви помогне да напреднете, само че ще приведе вашите благоприятни условия и няма да ви разреши да израствате като експерт.
 Бизнесът към този момент може да кандидатства за помощ пред Национална агенция за приходите Бизнесът към този момент може да кандидатства за помощ пред Национална агенция за приходите
От през днешния ден бизнесът, обиден от ограничаващите ограничения против Covid-19, може да кандидатства пред Националната организация по приходите за помо...
2. " Хората към този момент нямат време да научат нищо. "   Купуват подготвени неща от търговците, само че защото няма търговци на другари, хората към този момент нямат другари. Прогресивната смяна в обществото утежни връзката и човешките взаимоотношения. Ето за какво, в миг, когато технологията надвива и се изпраща текстово известие, вместо да отидете и да говорите персонално, е доста значимо да се погрижите за връзката с хората към вас. По този метод общуването с вашите сътрудници (както вътре, по този начин и отвън работната среда) ще благоприятства работната среда и ще ви кара да ставате по-мотивирани всеки ден. Вече няма да имате сътрудници, а другари.
3. „ Знам планета, на която живее доста живописен човек. " Никога не е помирисвал цвете. Никога не е виждал звезда. Никога не е обичал никого. Никога не е правил друго, с изключение на да счита. Той прекарва деня си, мислейки като теб: „ Аз съм сериозен човек! Аз съм сериозен човек! ”, което го кара да се надува от горделивост. Но това не е човек, а гъба! ". С тази фраза Малкият принц приканва към любовта и нуждата човек да не не помни корените си. Разбира се, работата е значима, тя е основна част от живота през днешния ден, само че не може да бъде централната вътрешност на живота, тъй като в последна сметка, степента на стрес и отнемане ще бъде такава, че няма да можете да бъдете щастливи и да се радвате на живота.
4. „ Всеки би трябвало да бъде запитан какво е по силите му да направи “.  Идея, която илюстрира упоритостите на човек да желае да обхване области, за които неговите качества не доближават. Това не е неприятно, просто е належащо да го осъзнаете, с цел да знаете до какво равнище на търсене можете да достигнете и да не бъдете потопени в ореол от неодобрение, когато се опитате да извършите нещо и не съумеете. Важното е да знаете до каква степен можете да стигнете, тъй че до момента в който го вършиме, да ви е прелестно и да не се трансформира в главоболие.
5. „ Много по-трудно е да осъждаш себе си, в сравнение с да съдиш другите. Ако съумеете да се прецените вярно, вие сте същински влъхва. "   Този урок на Малкия принц има избрана връзка с предходния и тя е, че когато работите, е значимо да познавате себе си, като знаете мощните и слабите страни на всяко едно. Това, което прибавя тази фраза, е, че не е градивно да се живее с предубеждения и рецензии към другите за това какви са уменията, които имат в работата. Необходимо е да работите и да живеете с почитание към другите, както и към себе си, тъй като в това, което сте слаби, другият може да свети и назад.
 Отварят още три стратегии в поддръжка на бизнеса в Бургас, общината оказва помощ с документите Отварят още три стратегии в поддръжка на бизнеса в Бургас, общината оказва помощ с документите
Предстои да бъдат отворени още три стратегии в поддръжка на бизнеса. Едната е ориентирана към туристическия отрасъл, а другите две към микро,...
6. „ Нищо във Вселената не остава същото, в случай че някъде, не се знае къде, агне, което не знаем, е изяло, или не, роза. "   Всички решения, които вземаме, и дейностите, които подхващаме, имат последици в някакво отношение. Не безусловно незабавно, само че би трябвало да сте наясно, че освен сте на работа, вие сте екип, тъй че е значимо, в случай че ще вземете решение, което може да повлияе на компанията, да го обмислите добре и даже да чуете други отзиви.
7. „ Запазете илюзията и невинността макар неприятните прекарвания. “  Много пъти нещата не вървят съгласно упованията: бизнесът трябваше да се затвори, промоцията, която чакахме, не беше реализирана и така нататък Малкият принц обаче ви предлага да продължите напред, да се поучите от трудности и неприятните прекарвания и да не се отказвате, до момента в който не постигнете фантазия си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР