Роман Абрамович получи 4.25 млрд лири преди 8 месеца, когато

...
Роман Абрамович получи 4.25 млрд лири преди 8 месеца, когато
Коментари Харесай

Абрамович цака Путин: Дарява £2,3 милиарда на Украйна от ”Челси”

Роман Абрамович получи 4.25 млрд лири преди 8 месеца, когато продаде футболния тим. Парите са в глобена сметка. Британското държавно управление и Абрамович обаче реализираха договорка част от парите да бъдат отблокирани и предадени на фондация, която ще бъде управлявана от някогашния изпълнителен шеф на Unicef-UK Майк Пенроуз. Новата фондация ще работи в Украйна и преди този момент би трябвало да бъде утвърдена от Комисията за благотворителността. За да стигнат парите до Украйна, би трябвало да има и утвърждение и от Европейски Съюз.

 

Именно на Абрамович принадлежи концепцията да се сътвори фондация. Той предложи да се сътвори такава, когато войната на Русия против Украйна стартира и той попадна под наказания. " Парите ще отидат във фонд, в помощ на потърпевшите от бойните дейности в Украйна ", съобщи довечера Роман Абрамович.

През идващите две седмици ще бъдат обрисувани детайлности за борда и плановете на благотворителната организация. Смята се, че Пенроуз е бил в непрекъснат контакт с държавното управление на Украйна и е прекарал част от 2022 г в Киев. Очаква се някои „ международно известни “ филантропични и бизнес мениджъри да се включат в самостоятелен съвет, който да следи за потока на средствата. Малка част от парите бяха освободени в края на предходната година, с цел да може Пенроуз да наеме юристи и благотворителни експерти, които да му оказват помощ в правната рамка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР