Рома стана поредният четвъртфиналист в турнира за Купата на Италия

...
Рома стана поредният четвъртфиналист в турнира за Купата на Италия
Коментари Харесай

Антов и Кремонезе бяха близо да изненадат Рома за Купата на Италия

Рома стана следващият четвъртфиналист в шампионата за Купата на Италия след изстрадан домашен триумф с 2:1 над втородивизионния Кремонезе в среща от осминафиналите. Тимът на Жозе Моуриньо губеше с 0:1 до 77-ата минута след сърцата игра на гостите, в чиито редици беше българският национал Валентин Антов. Ромелу Лукаку обаче изравни, а пет минути преди края Пауло Дибала донесе триумфа на своите от дузпа.

В дуела за място на полуфиналите след седмица “вълците ” ще се изправят против огромния си противник Лацио, като спечелилият ще бъде избран в една среща.

Антов, който е преотстъпен в Кремонезе от елитния Монца, записа цялостни 90 минути като централен защитник в скица с трима бранители. Още в 9-ата минута той получи жълт картон за нарушаване против Андре Белоти, само че без значение от това се раздаде.

Гостите имаха и шанс, че футболистите на Рома удариха две греди. Първата от тях пристигна в 27-ата, когато Лоренцо Пелегрини нямаше късмет при обстановката, при която Белоти беше изтърван от Антов.

Кремонезе шокира “джалоросите ” в 37-ата, когато Франк Тсаджут изведе своите напред – 1:0.
Очаквано обаче отборът от Серия “А ” беше този, който доминираше и превъзхождаше доста като класа. В 54-тата гредата спря Рома и след удар на Стефан Ел Шаарауи.

В последна сметка Лукаку съумя да изравни в 77-ата, а малко по-късно се стигна и до наказателния удар, осъществен от Дибала за победното 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР