Рома ще подкрепи кампанията “Black Lives Matter” (“Животите на тъмнокожите

...
Рома ще подкрепи кампанията “Black Lives Matter” (“Животите на тъмнокожите
Коментари Харесай

Рома се включва активно в борбата със справянето с расизма

Рома ще поддържа акцията “Black Lives Matter” ( “Животите на тъмнокожите имат значение”), оповестиха в формалния уебсайт на клуба. “Вълците” ще играят останалите си срещи от обновената Серия “А” със особено лого на придвижването, бродирано на ръкавите на екипите, дружно с надписа “ASSIEME” ( “Заедно”), името на акцията, която “вълците” стартираха в поддръжка на битката с ковид.

Първата среща, в която Рома ще излезе с новата облага на екипите си, ще бъде тази против Сампдория идната сряда на “Олимпико”. Клубът ще носи логото в продължение на 12 мача от Серия “А”, последният от които е против Ювентус в Торино. “Вълците” ще пуснат на търг неповторимите тениски, носени по време на мачовете, като събраните пари ще бъдат дарени за редица антирасистки организации, както и за създаването на нови начинания с деца срещу расизма в Италия. През юли Рома ще стартира да организира и нов месечен семинар, който ще помогне за образоването на младежите в Рим по въпроса с расовото разделяне, като също така клубът ще сътвори и онлайн лист с насоки за справяне с казуса.
The first time #ASRoma will wear the #BlackLivesMatter patch will be against Sampdoria on Wednesday.

The club will auction off match-worn shirts from each of the 12 games to raise money for a number of prominent anti-racism organisations.

Full story: https://t.co/NHRYjjnnC3 pic.twitter.com/VPAeG8ea3e
— AS Roma English (@ASRomaEN) June 18, 2020 ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР