Ролята на всяка служба за сигурност трябва да бъде анализирана

...
Ролята на всяка служба за сигурност трябва да бъде анализирана
Коментари Харесай

144 години НСО

Ролята на всяка работа за сигурност би трябвало да бъде оценена не сама за себе си и съгласно съответен кратковременен интерес, а предвид на нейната роля и функционалности в цялостната система за отбрана на националната сигурност на страната. В противоположен случай, представяни за разумни хрумвания могат да нанесат дълготрайни вреди на целия бранш " Сигурност ". Това съобщи началникът на Националната работа за защита бригаден военачалник Емил Тонев в послание към чиновниците на НСО по случай празника на Службата.

На гала в централата на НСО в София държавната охранителна работа означи 144 години от основаването си. На церемонията участваха президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, президентът (1997-2002 г.) Петър Стоянов, началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, ръководители на службите за сигурност и публичен ред, ветерани и чиновници. Тържествен водосвет за здраве и благополучие бе отслужен от Белоградчишкия свещеник Поликарп, Викарий на Софийския митрополит.

Бриг. ген. Емил Тонев акцентира, че в изискванията на продължаващо обществено-политическо опълчване Националната работа за защита резервира образа си на високопрофесионална работа за сигурност.

Ген. Тонев напомни, че нееднократно НСО се е обявявала за смяна на законодателството, използвано към активността на охранителната работа. Такива промени обаче следва да регистрират както ролята на другите служби за сигурност и публичен ред, по този начин и спецификите и високите интернационалните стандарти, към които НСО се придържа.

Националната работа за защита е елитна специфична работа и такава ще остане, безапелационен бе началникът на НСО и изрази признателност на чиновниците, " които за следващ път потвърдиха, че да пазиш българската държавност е привилегия, само че и голяма отговорност “. " Доказахме го, когато имаше посягане против охранявано от Службата лице. Доказахме го и в задания зад граница, в това число в зони на боен спор. Доказахме го и при редица визити на задгранични държавници у нас с висока степен на застрашеност “, акцентира бриг. ген. Емил Тонев.

" НСО ще продължава да извършва задачата и дилемите си поредно, отговорно и с чест. Защото задачата ни да пазим българската държавност и доверието в нашия професионализъм и надеждност стоят над всеки политически или частен интерес “, съобщи още началникът на НСО в обръщението си към състава на Службата.

В приветствието си към чиновниците на НСО президентът Румен Радев означи, че през годините Службата е устояла на голям брой тествания и политически превратности, като е потвърдила своята нужда като значим детайл от системата за отбрана на националната сигурност. Президентът означи напъните на управлението на НСО за повишение на професионалната подготовка на състава, възстановяване на изискванията на труд, рационализиране на координацията и взаимоотношението с всички останали служби, както и с нашите задгранични сътрудници.

" Признателност и поддръжка заслужава също решителността за отстояване на независимостта на НСО и нейната честност към закона пред всяка политическа обстановка ", съобщи Румен Радев.

Държавният глава поздрави чиновниците за професионализма им, който те демонстрират с достолепие макар лимитираните запаси и многочислените провокации, в изискванията на риск и голямо натоварване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР