Ролята на премиер в днешно време е нещо страшно, аз

...
Ролята на премиер в днешно време е нещо страшно, аз
Коментари Харесай

Харалан Александров: Премиерът можеше да се възползва от офертата на ГЕРБ

" Ролята на министър председател в днешно време е нещо ужасно, аз дори се чудя за какво толкоз се натискат да ръководят ", коментира по БТВ общественият антрополог Харалан Александров. 

" Възникват доста разграничителни линии и ще настъпват нови тематични болшинства, които по-късно бързо ще се разпадат и това внася чувство за турболентност и тревога в цялата обстановка. Сигурно е, че хората, които бяха болшинство, с цел да смъкват държавното управление, няма да са от едната страна по другия тематичен проблем - връзките със Северна Македония.

За едно ще се събират, за друго ще се разделят. И това е задачата на положителното политическо водачество, да диференцира съюзите и споровете и да не ги трансформира във война. Дали ще успеем, не знаем, има такава поръчка от Борисов. Ясно се обрисуваха линиите и той зае видимо изненадваща позиция за договарянията със Северна Македония. Ще забележим по какъв начин ще се развият по-нататък тези връзки. 
На премиера му е мъчно да изиска поддръжка, той трябваше да се възползва от офертата на ГЕРБ. Това ръководство единствено си постави рестриктивните мерки. " - добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР