Ролята на дипломацията вече е изчерпана. Очаквахме Русия да нахлуе

...
Ролята на дипломацията вече е изчерпана. Очаквахме Русия да нахлуе
Коментари Харесай

Експерт: Военен сблъсък между Запада и Русия на територията на Украйна е изключен

" Ролята на дипломацията към този момент е изчерпана. Очаквахме Русия да нахлуе на територията на Украйна, това се случва, само че по един по-друг сюжет. Първо се изчака оповестяването на независимостта, след това признаването от съветската Дума и най-после подписването на указа. Това, което Западът очакваше е военно нахлуване от Русия в Украйна. Никой няма да признае новите републики, тъй че Русия остава в извънредно изолирана позиция. Военен конфликт сред Запада и Русия на територията на Украйна е изключен ". Това съобщи Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност в " Твоят ден ".

Той дефинира речта на Путин за признаването на ДНР и ЛНР като " апологетика на Съветския съюз и царистска Русия ". " Оттук нататък има доста незнайни. Първото и най-голямо незнайно е с каква мощ Русия ще влезе в републиките и до каква степен ще стигне. Те са много по-големи от това, което управляват отцепниците. Дали Русия ще употребява военна мощ за разширение на тези територии, е неразбираемо ", счита той.

Според него това е най-големият риск от идна война. " Една война ще докара до доста жертви и бежанци, да не приказваме за разрушенията, тъй като тези региони са доста гъсто обитаеми. Интересна ще е и реакцията на Запада. Възможни са единствено наказания ", уточни специалистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР