Ролята на Алексей Петров за „стъкмяването” на коалицията е абсолютно

...
Ролята на Алексей Петров за „стъкмяването” на коалицията е абсолютно
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за „стъкмяването” на коалицията е абсолютно никаква

Ролята на Алексей Петров за „ стъкмяването” на обединението е безусловно никаква. Това са клевети.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Тя акцентира, че Алексей Петров не е бил канен да поеме пост в политиката:

„ Там, където е имало промяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които поддържат правителството”.

„ Много би ми се желало, хората, които приказват тези неща, да не ги дават като мотив за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това държавно управление се случиха пред очите на българите. Мисля, че до момента не е употребен по-прозрачен и открит метод. Имаме съображение да кажем, че кабинетът работи, дава непоклатимост и това очевидно не се харесва на всеки”, добави външният министър.

„ През последните 2 месеца България излезе от интернационалната изолираност, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има признат бюджет. Работим за избавяне на европейски средства, свързани с проекта за възстановяване”, уточни вицепремиерът.

„ Уважавам президентската институция и считам, че България сега може единствено да завоюва, в случай че в действителност сме обединени.Защото повече от всеки път България е част от развой, в който в целия свят се случват извънредно интензивни неща. Не би трябвало да изоставяме. Трябва да кажа, че разговорът с президентската институция, аз персонално го имам и за мен той е доста важен”, акцентира Габриел.

Министърът на външните работи съобщи, че на този стадий няма информация дали Петьо Петров - Еврото е умрял:

„ Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента в който го получим, той ще бъде публичен”.

Мария Габриел разяснява и шпионския скандал с тримата българи във Англия:

„ С Англия сме положителни сътрудници. Сигурността е наша обща тематика и в тази връзка правя оценка позитивно това, че способените служби и управляващи във България са били в течение на следствието още от самото начало”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР