Ролс Ройс (Rolls-Royce Holdings Plc.) обяви в сряда, че планира

...
Ролс Ройс (Rolls-Royce Holdings Plc.) обяви в сряда, че планира
Коментари Харесай

"Ролс Ройс" уволнява 9 хиляди служители заради кризата

" Ролс Ройс " (Rolls-Royce Holdings Plc.) разгласи в сряда, че възнамерява да освободи 9 000 свои чиновници, което се равнява на съвсем 20% от работната мощ на компанията, заради прекъсването въздушните пътувания поради пандемията Covid-19.

Британският производител на самолетни мотори разкри, че посредством тази мярка компанията ще направи годишна спестовност на разноските от 1,3 милиарда паунда и ще смекчи последствията от коронавирусната рецесия.

Коментирайки проектите, основният изпълнителен шеф на " Ролс Ройс " Уорън Ийст уточни, че " да бъде казано на даден чиновник, че към този момент няма работа за него, е ужасна вероятност ", само че компанията " би трябвало да вземе сложни решения, с цел да преведе своя бизнес през тези невиждани времена ".

Той също по този начин уточни пред радио Би Би Си, че съкращенията могат да доведат до закриване на заводи, защото компанията " преразглежда своя така наречен " въглероден отпечатък ", тъй като е явно, че когато свиете интервенции си под несъмнено равнище, тогава това става неикономично и невероятно да реализиране ".

" Въглероден отпечатък " е общото количество излъчвания парникови газове, което се отделя от организация, артикул или развой.
В началото на май " Файненшъл таймс " и Ройтерс оповестиха, че " Ролс Ройс " обмисля да понижи работния си личен състав с близо 15%, като бъдат съкратени 8 000 от общо 52 000 чиновници на компанията.

Междувременно английският министър на правораздаването Робърт Бъкланд съобщи, че страната ще прегледа по какъв начин би могла да помогне на " Ролс Ройс " да преодолее финансовите проблеми, породени от прекъсването на въздушните пътувания.

" Всички ние ще погледнем освен на " Ролс Ройс ", само че и целият бранш и последствията от това за веригите за доставки. Бъдете сигурни, че вършим всичко допустимо във връзка с проекти и дейности, с цел да подкрепим тази доста висококвалифицирана част от нашата стопанска система ", съобщи Бъкланд, откакто английският производител на самолетни мотори разгласи, че възнамерява да редуцира 9 000 работни места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР