Rolls-Royce винаги е била компания, създаваща необикновени автомобили за много

...
Rolls-Royce винаги е била компания, създаваща необикновени автомобили за много
Коментари Харесай

Rolls-Royce Cullinan, който идва буквално от Космоса

Rolls-Royce постоянно е била компания, създаваща невероятни коли за доста съумели и богати хора, които по предписание се впечатляват мъчно. Това кара компании от този сан да се пробват непрекъснато да подвигат летвата и да основават все по-специални модели, версии и модификации. За тъкмо такава специфична версия ще стане въпрос малко по-надолу.
 Снимка 620735

Тя има извънредно дългото име Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow Private Collection и е въодушевена от Линията на Карман, както назоваваме условната граница сред земната атмосфера и началото на открития космос. Именно там, синьото земно небе се смесва с галактическия мрак, а Cullinan употребява този феномен за ентусиазъм, най-малко в случай че съдим по неговия поръчков мрачно наследник цвят, който Rolls-Royce назовава Stardust Blue.
 Снимка 620734

Красивият колорит е смесен с голям брой черни детайли, измежду които сатинираната радиаторна решетка и гигантските джанти. Специална е и даже скулптурата Spirit of Ecstasy, която извършва ролята на емблема на Rolls-Royce. В новата версия на Cullinan тя е направена благодарение на 3д принтер от исполин и е приключена със синьо лаково покритие.
 Снимка 620730

Вътре, извънредният Cullinan Разполага с декоративни детайли по таблото и корите на вратите, които символизират още веднъж границата на открития Космос. За да реализират този триумф, дизайнерите на Rolls-Royce са употребявали 5 разнообразни цвята и шест обособения пласта, предпазени на финала от един пласт лаково покритие с сини и транспарантни стъклени частици.
 Снимка 620733

Друг акцент в новия модел е специфичната версия на емблематичния звезден таван на Cullinan, който изобразява лунната повърхнина с нейните кратери. Изработката единствено на тавана коства на експертите във фабриката на Rolls-Royce 250 000 обособени шева и цели два работни дни. " Звездите " пък се състоят от 799 бели и 384 сини LED диода.
 Снимка 620737

Седалките също са изпълнени с извънземно количество елементи. Перфорацията в кожената тапицерия е въодушевена от гледката от Земята към Космоса, настояват британците, а всяко кресло има повече от 75 000 дребни дупчици, направени на ръка.
 Снимка 620731

Има още извънредни таблички за значимите персони на задните седалки, както и неповторим часовник на таблото.
 Снимка 620732

Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow Edition се предлага и с редица първокласни аксесоари, измежду които комплект пътни чанти, изпълнени в същата мрачно синя разцветка, както и модел на колата в мащаб 1:8 с изцяло функционален интериор и работещо екстериорно осветяване.

Само 62 такива коли ще бъдат съединени, всяка от които ще се задвижва от 6.75-литровия V12 мотор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР