Rolls-Royce получи финансиране за изграждане на ядрен реактор, който да

...
Rolls-Royce получи финансиране за изграждане на ядрен реактор, който да
Коментари Харесай

Rolls-Roys ще прави ядрен реактор за Луната

Rolls-Royce получи финансиране за създаване на нуклеарен реактор, който да се употребява в база на Луната. Може да звучи като сюжет от филм за Джеймс Бонд, само че в действителност е част от напълно действителен план, който има за цел да изследва по какъв начин хората живеят и работят на лунната повърхнина.

Космическата организация на Обединеното кралство даде на Rolls-Royce нови 2.9 милиона паунда за създаване на реактора, откакто беше осъществено изследване против 249 000 паунда предходната година. То още веднъж бе финансирано от английското държавно управление.

Инженери и учени от английската компания работят по програмата Micro-Reactor, която ще изследва по какъв начин нуклеарната сила може един ден да поддържа база на Луната на цялостен работен ден.

Rolls-Royce се стреми да има подготвен реактор до 2029 година Компанията си сътрудничи с университети, в това число Оксфорд, Бангор, Шефилд и Брайтън, с цел да реализира задачата.

Изследването на Космоса е най-хубавата лаборатория за толкоз доста от трансформационните технологии, от които се нуждаем на Земята: от материали до роботика, хранене, чисти технологии и доста други “, сподели министърът на науката Джордж Фрийман, представен от SkyNews.

" Това новаторско проучване на Rolls-Royce може да сложи основите за обезпечаване на непрестанно човешко наличие на Луната, като в същото време усъвършенства по-широто наличие на Обединеното кралство на Луната, създавайки работни места и генерирайки спомагателни вложения “, споделя доктор Пол Бейт, основен изпълнителен шеф на Космическата организация на Обединеното кралство

Идеята за работа на Луната идва, защото има концепция хора да се върнат там след повече от 50 години. Мисията на НАСА Artemis започва през ноември и има за цел да върне астронавтите, в това число първата жена, назад на повърхността до края на 2025 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР