Rolls-Royce има за цел да увеличи четирикратно печалбата си през

...
Rolls-Royce има за цел да увеличи четирикратно печалбата си през
Коментари Харесай

Четири пъти по-голяма печалба до 2027: На какво разчита Rolls-Royce?

Rolls-Royce има за цел да усили четирикратно облагата си през идващите пет години, като увеличи продуктивността на реактивните си мотори и понижи разноските в генералния проект на ръководителя на компанията Туфан Ергинбилгич.

Във вторник основният изпълнителен шеф на най-престижната английска инженерна компания декларира, че до 2027 година ще реализира годишна оперативна облага в размер на 2,8 милиарда паунда, което е четири пъти повече от резултата през 2022 година и два пъти повече от прогнозата за 1,4 милиарда паунда за тази година, написа Reuters. Този упорит проект би трябвало да бъде осъществен посредством увеличение на маржовете на облагата в бизнеса с гражданска авиация до 15-17% от 2,5% през предходната година.

Ергинбилгич, някогашен изпълнителен шеф на BP, който поема поста през януари, показва, че ще се оправи с неефективността на Rolls-Royce, като се концентрира върху бранша на широкофюзелажните самолети, където е извънреден снабдител на Airbus, бизнес авиацията, защитата и енергийните системи.

По думите му бизнесът на компанията с електрически самолети ще бъде продаден в границите на напъните за набиране на до 1,5 милиарда паунда от продажбата на неосновни активи, като в това време тя може да навлезе още веднъж на пазара на едноместните самолети посредством партньорство, употребявайки идващото си потомство технология UltraFan.

Най-големият катализатор на облагата се чака да бъде точно внезапната смяна в маржовете на бизнеса с мотори, който задвижва съвсем половината от самолетите за дълги дистанции, в това число всички модели A330neo и A350 на Airbus и някои 787 на Boeing. Новата цел ще приближи Rolls-Royce до противници като General Electric, главният му съперник в региона на широкофюзелажните самолети.

Акциите на Rolls-Royce, които се повишиха със 161% от началото на годината до момента, нарастнаха с още 6,5% след оповестената цел, показва още осведомителната организация.

" Поставяме си безапелационни и постижими финансови цели за средносрочен интервал, които ще изведат Rolls-Royce доста оттатък всички предходни финансови резултати ", споделя Ергинбилгич, а анализаторът на Agency Partners Ник Кънингам показва, че задачите допускат, че Rolls-Royce е подготвена да понижи приходите си в подмяна на по-добра доходност:

" Ако е по този начин, това е по-дълбока смяна в културата на Rolls-Royce от обичайния метод за усъвършенстване на пазарния дял през последните десетилетия ".

Запитан дали е подготвен да жертва пазарен дял, Ергинбилгич декларира, че през предходната година компанията е имала 55% дял от доставките на мотори за широкофюзелажни самолети и чака това равнище да се резервира и през тази година, а през идващите пет до 10 години да има растеж.

" Ще превземаме пазарен дял всяка година, само че по резистентен метод ", споделя той.

По-рано Rolls-Royce разгласи, че ще продаде неосновни активи от цялата група и ще сътвори партньорства, в случай че това ще сътвори спомагателна стойност. Финансите на компанията бяха наранени от проблеми с мотора Trent 1000, както и от пандемията, която спря самолетните полети на дълги дистанции и занули приходите ѝ, свързани с летателните часове на моторите.

Възстановяването под управлението на Ергинбилгич е бързо, като през август Rolls-Royce регистрира петкратно нарастване на оперативната облага за първото полугодие, подкрепено от повишението на цените за поддръжка на моторите и прецизното ръководство на разходната база.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР