Ролите на политическата сцена у нас се разместват и не

...
Ролите на политическата сцена у нас се разместват и не
Коментари Харесай

Харалан Александров за парламента: В момента актьорите влизат в новите си роли

 Ролите на политическата сцена у нас се разместват и не всички се оправят. Така заключи обстановката след парламентарния избор общественият антрополог Харалан Александров.

" В момента актьорите влизат в новите си функции. Борисов го прави доста сполучливо и със размах, както той умее, защото той е бил в съпротива и знае какво значи да бъдеш водач на опозицията. Притеснението ми е, че новото ръководещо болшинство сякаш не може да влезе сполучливо в ролята на властта. Това е доста по-притеснително “, разяснява Александров в " Лице в лице “.

" Той ( - бел. ред.) е като песъчлив часовник, който се е обърнал. В момента, в който си във властта, пясъкът ти изтича, доверието ти изтича и отива при опозицията. В момента, в който се обърне, стартира надлежно да идва при теб “, добави още Александров за премиера в оставка.

Антропологът похвали президента, като уточни, че на консултациите с партиите президентът напуснал конфронтационния звук, " който цялата политическа обстановка задава сега “: " Той доста ясно сподели: " Аз не бързам да върша държавно управление. Поемете си, в случай че обичате отговорността. Каза на най-загадъчната и мистериозна партия – " ИТН “: " Случи се смяна, вие сте значим фактор и упованията към вас ще нарастват “, проучва Александров.

В същото време с влизането на новите партии в Народно събрание царяла конюнктура, комбинираща в себе си " предпочитание, възторг беззащитност и тревога в групата на болшинството “.

" Виждаме една много кавгаджийска просвета, което не е добър сигнал, което не е добър сигнал за дилемите, пред които е изправена България “, уточни Александров.

Той изрази подозрение, че в сегашната си настройка партиите ще се оправят.

" Ако обичат да помолят възпитано Борисов да им помогне. Най-вероятно той ще откликне. Да си свърши работата. Той е в положение, явно демонстрира, че от него зависи да я свърши или не. Няма кой да я свърши. Съвършено ясно е, че те нямат компетентността да го създадат “, сподели още антропологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР