Rolex Monte-Carlo Masters, осминафиналГригор Димитров – Каспър Рууд 6-3 7-5Григор

...
Rolex Monte-Carlo Masters, осминафиналГригор Димитров – Каспър Рууд 6-3 7-5Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров надигра седмия в света и е на четвъртфинал в Монте Карло


Rolex Monte-Carlo Masters, осминафинал
Григор Димитров – Каспър Рууд 6-3 7-5


Григор Димитров изигра доста постоянен мач против международния №7 Каспър Рууд и се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Монте Карло. Българинът се наложи с 6-3 7-5 и чака Хуберт Хуркач или Алберт Рамос-Виньолас в идващия стадий.

Бившият №3 се оправи прелестно със систематичния напън над бекхенда си и в същото време се възползва от неувереното показване на своя конкурент. Най-добрият ни тенисист не се поддаде на темпото на противника, а изключително впечатляваща бе играта му на начален удар .

Това ще бъде четвърти четвъртфинал за Димитров в Монте Карло и първи от 2018 насам, когато за пръв път преодоля този стадий и игра полуфинал против Надал.

При 1-1 Рууд поведе с 40-15, само че в идващите разигравания не съумя да пробие бекхенда на съперника си и се стигна до дюс. Григор още веднъж съумя да дочака неточност от страна на норвежеца и получи първия си брейкбол. Последва следващата офанзива на седмия в света по посока бекхенда на първата ни ракета, само че Димитров отговори с брилянтен минаващ удар – 2-1.

Серията от поредни точки на някогашния №3 се резервира до 3-1 40-0 – Рууд не можеше да откри ритъма си и постоянно изпращаше топката в навън, до момента в който Григор бе акуратен в отиграванията си. Четвъртият подложен въпреки всичко съумя да отрази първия брейкбол и да завоюва първа точка от 11 насам, само че при третия още веднъж бе продънен.

Макар да бе съвсем съвършен в подаванията си до 5-2, сервирайки за сета българинът се срина за миг, наложи му се да играе най-вече на втори начален удар и позволи серия от непредизвикани неточности. Изостана с 0-40 и въпреки да понижи разликата с уинър, не съумя да се измъкне.

До поврат обаче не се стигна, защото неточностите още веднъж се придвижиха от другата страна на корта. Две следващи мрежи на Рууд направиха резултата 15-40 и дадоха поредни сетболове на българина – той се възползва от втория и поведе с 6-3 .
Първи сет Уинъри Непредизвикани гр. % първи сервис % точки на първи сервис
Григор Димитров 5 9 63 92
Каспър Рууд 4 15 53 56

Във втората част Григор увеличи в допълнение равнището и стартира да бележи повече уинъри. При 2-1 15-30 записа нов превъзходен минаващ удар от бекхенд, а при 30-40 записа печелившо осъществяване и от форхенд. Четвъртият подложен обаче изигра две мощни точки и изравни резултата в сета.

Силното показване в подаванията продължи и бе определящо за това първата ни ракета да откри надзор над срещата. Спечели 24 от 29-те извършени точки на негов сервис в сета , с цел да поведе с 6-5 и да си подсигурява най-малко тайбрек.

До подобен обаче не се стигна, тъй като Григор поведе с 0-40 в идващия гейм и осъществя трети си мачбол – 6-3 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР