Ролан Гарос, втори кръгГригор Димитров – Борна Чорич 6-0, 6-4,

...
Ролан Гарос, втори кръгГригор Димитров – Борна Чорич 6-0, 6-4,
Коментари Харесай

Димитров мина и през Чорич и отново ще играе с Шварцман


Ролан Гарос, втори кръг

Григор Димитров – Борна Чорич 6-0, 6-4, 6-3

Григор Димитров записа нов безапелационен триумф на тазгодишния Ролан Гарос. Българинът не загуби сет и във втория си мач от конкуренцията, записвайки трисетова победа над Борна Чорич. Димитров бе усложнен във втория сет, само че в останалата част от мача доминираше изрично над своя конкурент и не остави подозрение в превъзходството си.

Негов конкурент в трети кръг ще бъде Диего Шварцман, който по-рано през днешния ден отстрани Жауме Мунар.

Димитров завоюва 77% от точките си на първи сервис (41/53), като в това време пласира повече уинъри (30-18) и направи съвсем два пъти по-малко непредизвикани неточности от съперника си (17-30). Българинът осъществя пет от деветте си точки за пробив (56%), до момента в който Чорич не съумя да оползотвори нито един от двата брейкпойнта, които се откриха пред него.

Димитров завоюва жребия и избра да сервира пръв. Българинът се озова в комплицирана ситауция, откакто Чорич стигна до брейкпойнта още в първия гейм. Той обаче бе отразен след добър сервис в тялото и неакуратен ретур на хърватина, а след това международният №21 завоюва подаването си откакто неговият конкурент още веднъж не откри рамките на корта.

Във втория гейм Димитров сподели забележително самочувствие, пласирайки бекхенд ретур уинър по правата при геймбол на Чорич. Първата ни ракета стигна до късмет за пробив, който оползотвори с отличен прехвърлящ удар и направи резултата 2-0 в своя изгода. Българинът продължи да се движи доста по-добре по корта, като в това време на няколко пъти изненада съперника си с отлични излизания на мрежата. Това му оказа помощ да завоюва и идващото си подаване, след което да осъществя нов брейк и да натрупа удобен задатък от 4-0.

В петия гейм Димитров сподели първи симптом на липса на централизация, допускайки двойна неточност при 30-30. Първата ни ракета обаче отрази брейкпойнта с чудесно воле на мрежата, а малко по-късно парира опит за лоб и се приближи единствено на гейм от спечелването на първия сет.

Чорич продължи да бъде доста нападателен при офанзивите си, само че грешките му бяха повече от сполучливите отигравания. Това разреши на Димитров да стигне до сетбол, който бе осъществен след форхенд в мрежата от страна на неговия конкурент и българинът завоюва първия сет с 6-0.

Силната серия на българина продължи и той стартира втория сет по допустимо най-хубавия метод – със сервис гейм на нула. Чорич съумя да прекъсне серията на първата ни ракета и да открие актива си в мача, само че сервисът на Димитров продължи да основава съществени проблеми на съперника му и той не загуби точка и при идващото си подаване, връщайки си водачеството при 2-1.

Световният №279 още веднъж възвърне равенството, след което опита да сложи първата ни ракета напрегнат с мощни офанзиви от главната линия. Припряността на хърватина обаче още веднъж му изигра неприятна смешка и Димитров се възползва оптимално от грешките му, правейки резултата 3-2 в своя изгода.

Чорич разнообрази играта си, като на няколко пъти изненада Димитров с доста сполучливи къси топки. В същото време обаче хърватинът продължи да показва липса на хладнокръвие във значими моменти и седмият гейм приключи с две следващи непредизвикани неточности от негова страна, като по този метод Димитров резервира задатъка от един гейм при 4-3.

Българинът не бе надалеч от късмет за пробив, откакто в осмия гейм навакса пасив от 0-30, само че сервисът на Чорич го измъкна от сложната обстановка и той завоюва подаването си. Хърватският тенисист опита да изненада първата ни ракета с по-чести излизания на мрежата, само че тази тактичност не му донесе триумф и Димитров остана безукорен на сервис, приключвайки гейма с превъзходен минаващ бекхенд за 5-4.

Българинът стигна до сетпойнт, който обаче пропусна откакто изпрати топката в навън при опит за минаващ удар. Малко по-късно обаче пред Димитров се откри втори късмет, при който Чорич позволи нова непредизвикана неточност и международният №21 удвои преднината си в мача след 6-4.

След края на втория сет Димитров изиска здравно спиране поради болки в ръката, само че се завърна на корта и поведе в резултата след няколко доста добре построени офанзиви от главната линия. Вторият гейм стартира с минаващ форхенд по правата на българина, само че сервисът на Чорич продължи да го затруднява. Хърватинът пласира ас при 15-15, а до края на гейма Димитров бе неоснователен на ретур и това не разреши на първата ни ракета да запише ранен пробив.

Чорич още веднъж стартира да прибягва до къси топки, само че този път първата ни ракета бе квалифициран за това и отрази по превъзходен метод офанзивите на съперника си, посрещайки първата отмора в сета с преднина от 2-1.

Хърватинът стартира да демонстрира признаци на отмалялост, като позволи няколко неточности при привидно лесни топки. Това разреши на Димитров да стигне до три следващи точки за пробив. Първите две бяха пропилени след добра офанзива на Чорич, последвана от бекхенд в мрежата на българина, само че третият опит се оказа благополучен за него и съперникът му още веднъж изпрати топката в навън, като по този метод Димитров реализира доста значим брейк за 3-1.

Усетил съмненията на съперника си, българинът заигра доста по-офанзивно и стартира да рискува повече при сервис. Тази тактичност се отплати и Димитров получи няколко лесни топки при мрежата, затвърждавайки пробива с гейм на нула.

Усетил съмненията на съперника си, българинът заигра доста по-офанзивно и стартира да рискува повече при сервис. Тази тактичност се отплати и Димитров получи няколко лесни топки при мрежата, затвърждавайки пробива с гейм на нула.

Чорич понижи изоставането си, само че насладата му не продължи дълго, защото още няколко непредизвикани неточности от негова страна улесниха доста Димитров и българинът направи голяма крачка към успеха, повеждайки с 5-2. Изправен пред проваляне, неговият конкурент стартира да рискува доста повече на сервис, като шансът бе на негова страна и международният №279 редуцира пасива си. Първата ни ракета обаче не се огъна под настиска и не разреши сервисът му да бъде продънен, като след топка в навън при офанзива с бекхенд на Чорич победи с 6-0, 6-4, 6-3 след 1 час и 51 минути на корта.

След края на мача първата ни ракета остана на корта за към 20 минути, с цел да успе да удовлетвори желанието на всички фенове, които желаеха фотоси и подписи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР