Ролан Гарос, трети кръгКарлос Алкарас – Себастиан Корда 6-4 6-4

...
Ролан Гарос, трети кръгКарлос Алкарас – Себастиан Корда 6-4 6-4
Коментари Харесай

Този път Алкарас остави Корда без отговор


Ролан Гарос, трети кръг
Карлос Алкарас – Себастиан Корда 6-4 6-4 6-2


Себастиан Корда е последният тенисист, побеждавал Карлос Алкарас в формален мач. Американецът го стори в Монте Карло, само че 12 дуела по-късно Чарли не му даде никакви шансове за триумф.

Световният №6 надигра изрично съперника си и го в профил след 6-4 6-4 и за пръв път ще играе на осминафинал в Париж.

Алкарас още веднъж бе на друго равнище и показва цялата палитра от умения, които има на корта. Докато играта му в отбрана и мощните форхенди от главната линия още веднъж бяха налице, той завоюва и 18 от 22 точки, в които излезе на мрежата.

Испанецът приключи дуела без позволен пробив, като единственият минус, който може да извлече от представянето си е ниската успеваемост при брейкболове – доближи до цели 15, а осъществя единствено 4.

„Във всеки мач се пробвам да се развличам,“ сподели след успеха си 19-годишният първенец от Мастърса в Барселона. „Обичам да играя тенис, обичам да играя на такива кортове, пред такава превъзходна аудитория – просто се любувам на всяка секунда.“

В идващия кръг му следва борба с Карен Хачанов, който се намира в добра форма през тази седмица в Париж и в профил 10-ия подложен Камерън Нори с 6-2 7-5 5-7 6-4.

За руснака това е пето класиране измежду последните 16 за последните шест години.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР