Ролан Гарос, четвърти кръгИгаШвьонтек – Цинуен Джън 6-7(5), 6-0, 6-2Ига

...
Ролан Гарос, четвърти кръгИгаШвьонтек – Цинуен Джън 6-7(5), 6-0, 6-2Ига
Коментари Харесай

Швьонтек загуби сет, но даде само два гейма след това


Ролан Гарос, четвърти кръг
Ига
Швьонтек – Цинуен Джън 6-7(5), 6-0, 6-2

Ига Швьонтек загуби сет за първи път на Ролан Гарос 2022, само че това не ѝ попречи да откри място на четвъртфинал в Париж след поврат над Цинуен Джън.

Световната №1 изигра най-слабия си мач от началото на шампионата като направи 39 непредизвикани неточности. Тя загуби трагичния първи сет, който продължи близо час и половина. В него Швьонтек пропусна пет сетбола като това бе първият ѝ изгубен сет в шампионата и едвам втори в серията ѝ от към този момент 32 следващи победи.

Въпреки това развиване полякинята отговори уместно и в идващите два сета загуби едвам два гейма. За страдание част от аргументите за резултата бе разтежение в бедрото, което стартира да тормози Джън при започване на втората част.

„ Тя играе приказен тенис. Топспинът ѝ е удивителен. Искам да я поздравя, тъй като шампионатите от Големия шлем са сложни, а тя реализира чудесни резултати. Горда съм, че съумях да се завърна след този първи сет “, разяснява Швьонтек след мача.

Двубоят стартира с три гейма в нейна изгода, само че Джън, която преди този шампионат имаше едвам една победа на клей на равнище WTA, съумя бързо да върне пробива за 2-3. Поставената под №1 въпреки всичко реализира нов пробив, с цел да се приближи на гейм от триумфа в сета. При 5-3 тя пропусна три сетбола на личен сервис.

Самата тя отрази два брейкбола при 5-5, след което имаше два сетбола и на началния удар на китайката.

Тайбрекът също стартира положително за Швьонтек, която поведе с 5-2, само че до края Джън взе пет следващи точки. Така тя се причисли към Людмила Самсонова като единствените тенисистки, спечелили сет против международната №1 в последните ѝ 32 мача.

Джън имаше и по-големи упоритости, само че разтежението в бедрото лимитира възможностите ѝ да ги извърши. Тя не взе нито гейм във втория сет, а Швьонтек стигна до осем следващи гейма за 2-0 в третата част.

В този миг изглеждаше евентуално даже китайката да се откаже от по-нататъшно присъединяване. Все отново тя въобще не се отхвърли като малко по-късно даже имаше два шанса за връщане на пробива.

Швьонтек ги отрази, а малко по-късно проби още веднъж, с цел да приключи дуела на сервис, реализирайки първия си мачбол.

За нея следва среща с Джесика Пегула, която победи Ирина-Камелия Бегу след 4-6, 6-2, 6-3. „ Знам по какъв начин да играя. Тя прави страховит сезон. Надявам се да играя моя тенис и да победя “, сподели Швьонтек.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР