Роко Морабито - италианец, издирван над 20 години в родината

...
Роко Морабито - италианец, издирван над 20 години в родината
Коментари Харесай

Издирван от 22 години италиански мафиот беше хванат в Уругвай

Роко Морабито - италианец, търсен над 20 години в родината си за наркотрафик и мафиотски действия, бе задържан в неделя в хотел в уругвайската столица Монтевидео. Това заяви уругвайското вътрешно министерство, представено от „ Франс прес ".

Морабито е член на калабрийската мафия - така наречен Ндрангета, и е търсен от Италия от 1995 година, а Интерпол е издал алена бюлетина във връзка със случая, защото мафиотът е членувал от 1988 година до 1994 година в незаконна организация за интернационален наркотрафик, предава БТВ.

Той осигурявал транспорта на дрога до Италия, продажбата ѝ в Милано и се опитал през 1992 година да внесе от Бразилия 592 кг кокаин, а през 1993 година - 630 кг от същия опиат.

Според министерството един от най-влиятелните главатари на клана " Нова Африка " в Ндрангетата, живеел в Уругвай от 13 години - в курорта Пунта дел Есте, и бил открит, когато записал щерка си в лицей под същинското си име.

Следствието открило, че той е получил уругвайски документи, представяйки бразилски паспорт на непознато име.

Полицията иззела от Морабито и брачната половинка му револвер, хладно оръжие, 13 мобилни телефона, 12 банкови карти, две коли, португалски паспорти, бижута и чекови книжки в долари.

Докато се обработва настояването за екстрадиция в Италия, мафиотът ще остане три месеца в уругвайски затвор за владеене на подправени документи и потребление на подправена идентичност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР