Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам

...
Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Рокадите в МВР са разбираеми – пролет е, калинките летят

Рокадите в Министерство на вътрешните работи са разбираеми, в случай че позволите да се пошегувам - пролет е, калинките летят. Това сподели в изявление за БТВ „ Тази заран " някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов във връзка измененията, които направи във вътрешното министерство служебният министър Бойко Рашков.

В последна сметка всеки чиновник, който е назначен въз основата на избрана политическа обстановка, би трябвало да е подготвен да се раздели в поста си, когато тази обстановка се оттича по канала, посочи Йорданов. Според него обаче въпросът с отпуските на шефове на служби за сигурност се драматизира повече от нужното.

Какво значи нямат управление - всяка една държавна конструкция, когато ръководителят й е в отпуск, се управлява от лице, посочено от него. Всеки от тези хора има заместници. Има годишни отпуски, болнични, не мисля, че би трябвало да се драматизира толкоз, разяснява някогашният вътрешен министър.

Йорданов призна, че постоянно е имало процедура хора в системата да запазят постовете си посредством отпуски и болнични. Покойният вътрешен министър Георги Петканов, който го наследил на поста, при среща му споделил: „ Мислех, че в това министерство работят мощни и здрави мъже. Разболяха се всеобщо като встъпих в служба ".

Емануил Йорданов счита, че служебният вътрешен министър има задоволително опит, с цел да влезе с летящ старт в Министерство на вътрешните работи. Бойко Рашков е доста сериозен човек, правист с доста опит, бил е шеф на Националната следствена работа, по-късно депутат, бил е зам.-министър на правораздаването, началник на Комисията за надзор на СРС, подсети Йорданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР