Рокадите по върховете на МВР продължават. В понеделник е с

...
Рокадите по върховете на МВР продължават. В понеделник е с
Коментари Харесай

И шефът на ГДБОП е сменен

Рокадите по върховете на Министерство на вътрешните работи не престават. В понеделник е с поста си се е разделил досегашният шеф на антимафиотите Любомир Янев, научи Mediapool. Новината не е доказана публично от Министерство на вътрешните работи. На негово място е назначен Калин Стоянов, който към този момент бил показан на състава.

Янев пое ГДБОП след прокурорска акция през лятото на предходната година. Тогава бяха задържани някогашният началник на отдел " Наркотици " в ГДБОП Цветан Панков и тогавашният началник-сектор в същото звено Кирил Ванков по съмнение в корупция. След задържането им шефът Ивайло Спиридонов бе пенсиониран.

Това е следващата кадрова рокада в Министерство на вътрешните работи след идването на служебния кабинет. Сред първите заменени бе основният секретар Ивайло Иванов. Преди дни бе оповестено, че е почнало дисциплинарно произвеждане против някогашния шеф на дирекция " Вътрешна сигурност " Стефчо Банков. Той влезе в конфликт с вътрешния министър Бойко Рашков около абсурда с подслушването на политици. Банков твърди, че " Вътрешна сигурност " не е употребила такива СРС-та. Той се оплака, че бил свален от поста си и министърът му е оказвал напън. В отговор бе формирана дисциплинарка за уронване престижа на Министерство на вътрешните работи.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР