Рокада на върха на пловдивската полиция изненада органите на реда

...
Рокада на върха на пловдивската полиция изненада органите на реда
Коментари Харесай

Изненадваща рокада: Шефът на Пловдивската полиция поема ОДМВР Кърджали

Рокада на върха на пловдивската полиция изненада органите на реда под тепатата. Днес стана ясно, че досегашният шеф старши комисар Атанас Илков довечера ще бъде показан пред персоналния състав на ОДМВР Кърджали, където става шеф на мястото на Венцислав Момчилов, който отива на работа в Жандармерията, оповестява " Марица ".

В Пловдив през днешния ден е дошъл персонално основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, който е обявил рокадата. Засега краткотрайно шефския пост в ОДМВР Пловдив поема зам.-директорът Димитър Събчев.

Служителите на реда под тепетата са сюрпризирани от неочакваната промяна, само че разясняват, че сходни рокади са естествени в службата. Според тях разновидностите за титуляр на директорския пост са три.

Възможно е досегашният заместник-директор Димитър Събчев да бъде назначен за непрекъснато. Не е изключен и разновидността различен кадър на пловдивската дирекция да заеме поста. Третата опция е да бъде назначен външен човек. Последната дума ще има министърът на вътрешните работи.

Директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков управлява Областната дирекция под тепетата от две години. Той е роден в Пазарджик и има огромен стаж в системата на Министерство на вътрешните работи. Започва полицейската си кариера в РДВР-Пазарджик, където служи от 1987 до 1999. След това минава в Криминална полиция (1999 - 2009), след това се издига поредно до шеф бранш " Оперативно обслужване на местата за отнемане на независимост " (2009-2012), шеф на бранш в ДНСП, шеф на отдел " Криминална полиция " към Главна дирекция " Криминална полиция " (2014-2015).

В кариерата си Атанас Илков има заслуги в разкриването на бандите на пернишките и варненските убийци, както и на доста знакови фигури от подземния свят. Той бе краткотрайно отхвърлен от работа след нещастния случай в Лясковец в средата на март 2014 година, когато при полицейска акция почина чиновник на реда.

През юли 2016 година Атанас Илков бе назначен за шеф на отдел " Криминална полиция " към ОДМВР - Пловдив. В началото на март 2017 година той стана и.д. шеф на Областната дирекция, а три месеца по-късно седна в шефския стол с непрекъснато предопределение. Да го показа в Пловдив на 23 юни 2017 година дойде тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи и сегашен вътрешен министър Младен Маринов, който изчете пред персоналния състав на дирекцията заповедта за назначението, подписана от министър Валентин Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР