Рожденичката на парти в Алабама, където бяха застреляни четирима души,

...
Рожденичката на парти в Алабама, където бяха застреляни четирима души,
Коментари Харесай

„Погребение вместо дипломиране“: Четирима загинаха при масова стрелба в САЩ

Рожденичката на празненство в Алабама, където бяха убити четирима души, е била избавена от брат си, сподели тя пред Би Би Си.По-късно той умря в ръцете й.

Алексис Даудел чествала 16-ия си рожден ден в танцово студио в недодялан Дадевил, когато 18-годишният й брат Фил Даудел пристигнал да я вземе, откакто чул, че някой на празненството има револвер.

Простреляното момче е изгубило доста кръв, а тя го държала в ръцете си, до момента в който бил в безпомощно положение.

„ Последното нещо, което му споделих, беше да бъде мощен. Рожденият ми ден в никакъв случай няма да бъде същия “, съобщи тя.

Тридесет и двама други бяха ранени при нападението в събота вечерта на празненството в Дадевил - дребен, обединен град с към 3000 поданици.

Полицията към момента не е показала обвинен или претекст и прикани обществеността да даде информация.Алексис и майка й разясниха, че не знаят какво е довело до стрелбата.

Местният свещеник в града сподели пред Би Би Си, че стрелецът към момента е на независимост.

Джими Франк Гудман-старши, кметът на Дадевил описа, че това, което е видял в болничното заведение след стрелбата, епо-страшно от това, на което е бил очевидец по време на службата си във войната във Виетнам.

„ Имаше хора, които плачеха, простреляни влизаха в незабавното поделение и имаше окървавени облекла на земята “, разказа ужасъттой.

Най-големият братот трите деца, Фил Даудел ще бъдезапомнен от околните си като звезден състезател и правилен другар.Той е трябвало да отиде в държавния университет в Джаксънвил със спортна стипендия.

„ Част от сърцето ми е изтръгната. Той трябваше да се дипломира идващия месец. Вместо аз да отивам на дипломиране, ще отида на гробището да видя сина си “, сподели през сълзи майка му.



Знамената пред гимназия Дадевил са спуснати на половина.В неделя бе извършено бдение за четирите жертви.Присъстваха стотици хора, в това число и ранени при стрелбата.



Кейси Дейвис, заместник-началник в локалния съвет по образованието, сподели, че духовници и психолозище бъдат разполагаем на общността.

В Съединени американски щати е имало повече от 160 всеобщи стрелби до момента тази година, съгласно архива на насилието с огнестрелно оръжие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР