Родословното дърво на Кенеди е обширно, сложно и истински мощно.

...
Родословното дърво на Кенеди е обширно, сложно и истински мощно.
Коментари Харесай

Проклятието, довело до погубването на рода Кенеди

Родословното дърво на Кенеди е обстойно, комплицирано и същински мощно. Първото потомство на "известните " Кенеди е това на Джон Ф. Кенеди и неговите осем братя и сестри, измежду които братята му Робърт и Тед, които се причисляват към него в политиката, и сестрите му Катлийн, Джийн и Розмари.

Джон Ф. Кенеди е определен за първи път в Камарата на представителите на Съединени американски щати през 1947 година и от този момент не е имало интервал от повече от две години, в който Кенеди да не е заемал този пост.

Семейство Кенеди са водачи, политици, посланици, капитани на промишлеността, филантропи и деятели за запазване на околната среда. В същото време ги възприемат като безразсъдни женкари, наркомани, скандалджии и може би жертви на проклинание .

Убийства

Може би най-известните нещастия, сполетели семейство Кенеди, са убийствата на президента Джон Ф. Кенеди и брат му Робърт Ф. Кенеди.

Джей Еф Кей е убит от снайперист, до момента в който минава с конвой през Далас, съпроводен от брачната половинка си. Той е на 46 години и е татко на три дребни деца.

Убийството на Джей Еф Кей е едно от най-значимите исторически събития в западната история. Но страданията на фамилията не стопират дотук. Неговият брат, Робърт Франсис "Боби " Кенеди, също е значима фигура в политиката, като служи като основен прокурор на Съединени американски щати.

Той е убит и погубен през 1968 година Осъденият за убийството му е млад палестинец на име Сирхан Сирхан, за който се твърди, че е работил в възмездие за поддръжката на Кенеди за Израел.

Самолетни произшествия

Шокиращ брой Кенеди са починали в самолетни произшествия през годините, което е една от многото аргументи, заради които се счита, че фамилията им е прокълнато с неприятен шанс.

Първият умрял е Джоузеф П. Кенеди-младши, най-големият брат, който е бил водач по време на Втората международна война.

През 1944 година той се записва доброволец за присъединяване в рискова загадка задача в окупираната от нацистите Франция дружно с още един водач. Мистериозна детонация на борда на самолета довежда до гибелта им. Причината по този начин и не е открита.

Четири години по-късно сестрата - Катлийн Кенеди пътува над Франция с дребен аероплан по време на стихия. Самолетът се разрушава и Катлийн умира дружно с трима други пасажери. По това време тя е единствено на 28 години.

Етел Кенеди, брачната половинка на Робърт Кенеди, губи и двамата си родители при самолетна злополука през 1955 година Джордж Скакел и Ан Бранак пътуват в аероплан Corvair, който се разрушава откакто свършва горивото. Братът на Етел - Джордж, също умира в самолетна злополука през 1966 година

The dark history of the Kennedy family
— MSN Singapore (@MSN_Singapore)
През 1964 година Тед Кенеди (от печално известната автомобилна злополука в Чапакуидик) също взе участие в самолетна злополука. Той пътува с дребен под наем аероплан от Вашингтон за Масачузетс дружно с няколко свои политически сътрудници. Кенеди съумява да оцелее, само че други двама пасажери умират.

През 1999 година Джон Ф. Кенеди младши, брачната половинка му Каролин Бесет Кенеди и сестра ѝ Лорън Бесет подхващат съдбоносен полет, с цел да участват на женитба.

Кенеди младши е пилотирал самолета, а записите от полета демонстрират, че по някакъв метод е изгубил надзор и го е разрушил в Атлантическия океан. Няма оживели.

Уилям Кенеди Смит е упрекнат в нахлуване

Уилям Кенеди Смит, племенник на Джей Еф Кей, е задържан за полово посягане през 1991 година

31-годишният доктор е упрекнат, че е нападнал жена във ваканционния дом на Кенеди в Палм Бийч, Флорида, след нощно циркулиране на питейни заведения с чичо си Тед Кенеди и братовчед си Патрик Кенеди.

Твърди се, че те се срещнали с дамата в нощен клуб и отвели нея и приятеля ѝ в къщата, където се случило хипотетичното нахлуване.

В изказване, прочетено от юриста ѝ, дамата признава компликациите, с които се е сблъскала, когато е взела участие в сходен високопрофилен развой против мъж от авторитетно семейство. "Моля се решението ми да продължа делото да не е било на вятъра и по някакъв дребен метод да съм съдействала за рационалното разглеждане на сериозните въпроси, които това дело повдигна. "

Кенеди Смит беше оневинен по всички обвинявания.

Присъдата изненада мнозина, като се има поради, че три други дами свидетелстваха на свидетелската пейка, че също са били насилвани от него през 80-те години на предишния век.

Уилям Кенеди Смит е един от многото мъже от рода Кенеди, които като че ли съумяха да се измъкнат с шанс от комплицирани юридически обстановки.

Скандал с детегледачката на Майкъл ЛеМойн Кенеди

Майкъл ЛеМойн Кенеди, наследник на Робърт Кенеди, е обект на сериозен скандал през 1997 година , когато се появява новината, че е имал връзка с някогашната детегледачка на децата си, за която се счита, че е била няколко години малолетна, когато са почнали връзката си.

Той не е измамен под отговорност, само че брачната половинка му го напусна и той беше обществено компрометиран.

Майкъл ЛеМойн Кенеди умира при каране на ски

По-късно същата година Кенеди кара ски в Аспен с огромното си семейство. Те играели футбол, до момента в който били на ски, и не носели каски, пренебрегвайки членовете на ски патрула, които им споделили да спрат. Кенеди умира като се удря в дърво при придвижване с висока скорост.

Заболяването на Джон Ф. Кенеди

През 1961 година Джон Ф.Кенеди е подложен на извънреден напън във връзка със Залива на прасетата и договарянията със Съветския съюз на срещата на върха във Виена.

В същото време страда от зараза, която едвам не го убива. Тя е скрита от обществеността, защото е породена от бактерия, излъчена по сексуален път.

Суровата договорка на Джаки Кенеди

Джаки Кенеди, по-късно Джаки Онасис, е била затворена жена, която рядко приказва за откровените връзки на първия си брачен партньор.

В писмо до другарка, написано още преди да са се оженили, тя разяснява: "В прочут смисъл той е като татко ми - обича преследването и се отегчава от завладяването, а откакто се ожени, има потребност от доказателство, че към момента е прелъстителен, по тази причина флиртува с други дами и се възмущава от теб. Видях по какъв начин това едвам не умъртви мама ", написа тя.

Кенеди не плачат

Въпреки многочислените нещастия, сполетели семейство Кенеди, матриархът Роуз Кенеди (майката на JFK) не разрешава на роднините си да ги разискват. Всъщност тя е въвела правилото, че на никого не е разрешено да плаче в дома ѝ. "Би било егоистично и деморализиращо да се фокусираме върху нашите нещастия ", споделя тя един път. "След гибелта на Джак имаше една сентенция за внуците - да не плачат в къщата. Ако плачеш, ще бъдеш изпратен назад там, откъдето си пристигнал. Аз настоявах за това. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР