Родопско село Смилян, известно с шарения си боб, се прочу

...
Родопско село Смилян, известно с шарения си боб, се прочу
Коментари Харесай

Кмет за пример: Сам запълва дупките по улиците в село

Родопско село Смилян, известно с пъстрота си фасул, се прочу и с кмета си. В обществената мрежа се появиха негови фотоси по какъв начин ръководи валяк и самичък ремонтира улиците в селото. Оказва се, че Чавдар Червенков не обича да стои в кабинета си, а избира да копае, лепи плочки и ремонтира улици.

Той е кмет за образец или най-малко по този начин споделят всички в родопското село Смилян. Взима валяка от другар, тъй като в края на зимата стичащата се от планината вода съвсем е разрушила няколко улици в селото.

" Взех валяка от другар, не беше нужно да наемам негов служащ, защото аз мога да карам всяко транспортно средство. Хората не се учудват, те ме виждат в друга светлина - един ден строя цветарници, в различен върша покриви, след това подреждам плочки ", сподели Чавдар Червенков пред NOVA.

Той е първи мандат кмет.

" Това не е предизборна акция. Не съм максималист отново да стана кмет, само че може би в случай че не стана отново, ще ме е гняв, че някои от нещата, които съм почнал, не съм ги приключил. Станах кмет, с цел да потвърдя, че не всичко става с пари, като има предпочитание човек, намира му се калая. Аз не съм политик, не знам дали ще се кандидатирам отново за кмет ", споделя смилянският кмет.

Постоянно живеещите хора в селото са към 1600. По думите му Смилян е единственото село в Смолянска област с позитивен приръст. От началото на годината са се родили 7 бебета.

 Село Смилян
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР