Родопската теснолинейка, която е известна по цял свят, предлага нови

...
Родопската теснолинейка, която е известна по цял свят, предлага нови
Коментари Харесай

Родопската теснолинейка – с нови екстри

Родопската теснолинейка, която е известна по целия свят, предлага нови екстри на туристите този сезон. Два нови вагона за транспорт на колела и скиорски такъми ще бъдат прикрепени към машината от този месец. Всяка събота и неделя специфичните вагони ще са част от композициите на бързите влакове „ Родопи ", които се движат по направлението Септември - Добринище - Септември.

Капацитетът за колела е 12. Местата са снабдени и с катинари, тъй че притежателите да бъдат спокойни. Цената за транспорта на един велосипед е 2 лв.. Талончето ще се закупува дружно с билета за дестинацията, до която се пътува. Засега двата вагона ще се движат до края на ноември, а по-късно - по поръчка. Най-малко четирима души би трябвало да пожелаят транспорт на колело или ски съоръжение, с цел да бъде включен в композицията един от вагоните.

Идеята е на Кристиян Ваклинов, чиновник на БДЖ, прочут като пазителят на родопската теснолинейка. За него това е дълго чакана сбъдната фантазия. Тя вдъхва нов живот на последните три пощенски вагона. Повече от 10 години, откакто БДЖ стопира колетните колета по високопланинската линия, профилираните вагони бяха изоставени в депото. Сега те, с изключение на колела, ще могат да транспортират и безграничен брой ски и сноубордове.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР