Родопите са сериозен приоритет за държавата. Инфраструктурата е сериозно подобрена,

...
Родопите са сериозен приоритет за държавата. Инфраструктурата е сериозно подобрена,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов в Смолян: Родопите са сериозен приоритет за държавата

Родопите са сериозен приоритет за страната. Инфраструктурата е съществено усъвършенствана, което проличава от огромния поток от туристи. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на среща с кметове на обитаеми места от община Смолян. На нея участваха още кметът на община Смолян и регионален координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, депутатът доктор Красимир Събев и регионалният шеф Недялко Славов.

„ Убеден съм, че контактите сред нас са доста значими, по тази причина организираме тези срещи в цялата страна, а и в същото време би трябвало да стартираме да приказваме за идните локални избори. Аз считам, че не е рано, тъй като динамичността на събитията е извънредно огромна. Една година от началото на мандата на кабинета „ Борисов 3 “, а виждате, че нашите съперници не се занимават с градивна политика, градивна рецензия или с търсене на различни решения, а с интриги “, разяснява Цветан Цветанов.

Той сподели, че през предходната година множеството общини от Смолянска област са получили държавна финансова поддръжка – незадоволителна на фона на желанията, само че пък помощта е отпускана без значение от политическата принадлежност на кмета.

Пред кметовете, чиито съществени претенции бяха за ремонт на селските пътища, Цветанов съобщи, че ще се употребяват всевъзможни благоприятни условия за целеви средства, с които да се помогне на община Смолян, тъй като общината не може да кандидатства по селската стратегия.

За Широка лъка зам.-председателят на ГЕРБ сподели, че е стихотворец ангажимент да се ремонтира килийното учебно заведение, което е в църквата и е благосъстоятелност на Пловдивската митрополия. „ Ние считаме, че както за митрополията, това ще е поддръжка за едно емблематично учебно заведение за района “, акцентира Цветанов. Той добави още, че с идната реализация на водния цикъл в Смолян ще се решат доста въпроси от висока степен на значимост за жителите на града.

Според кмета на Смолян Николай Мелемов са доста значими положителните връзки както в структурата на районно равнище, по този начин и с държавното управление, тъй като на всички кметове е нужна държавна поддръжка.

„ Ние станахме европейци по придирчивост и е обикновено хората да желаят в този момент да живеят добре, а не да им се дава обещание да живеят добре. Като локална власт ние опитахме да осъществим най-важното за всяко обитаемо място, а както знаете, в Смолян има доста обитаеми места, огромна пътна мрежа, а малко хора “, добави Мелемов.

Той уточни, че главното, което желаят кметовете и жителите на града и селата, е по-добра инфраструктура. „ Хората харесват климата и природата в нашия район, само че достъпът би трябвало да бъде прекрасен. Ние явно няма по какъв начин да развиваме тежката индустрия, а ще продължим да развиваме туризъм “, добави Мелемов.

Според регионалния шеф Недялко Славов осъществените в предходния мандат огромни вложения в предпочитани обекти е затвърдило мнението, че по сходен метод би трябвало да продължи да се работи. Той е уверен, че всяка смислена инвестиция в инфраструктурата се прави оценка високо от хората.
 7  6  5  4  3-2  2-2  1-2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР