Родопчанин, който живее и работи в Испания, бе заклеймен за

...
Родопчанин, който живее и работи в Испания, бе заклеймен за
Коментари Харесай

Заклеймиха гурбетчия за убиец на мечка

Родопчанин, който живее и работи в Испания, бе жигосан за палач на мечка в обществените мрежи. Радослав Илиев от село Буйново се снимал с убитата мечка и качил фотографията в профила си във Facebook. Кадърът провокира бурни отрицателни реакции: " Aбe и ти cи зa трeпaнe кaтo мeчкaтa... тoвa e изчeзвaщ тип, a виe гo убивaтe! ", " Нямa пo-злo cъщecтвo oт чoвeкa " и други

" Изкараха ме свиреп палач на животни ", споделя гурбетчията.

Той обаче няма нищо общо с убийството на животното. Радослав се снимал с мечката, до момента в който дойдат специалистите от горското и фондация " Четири лапи " до двора на вила край прилежащото село Кожари, с цел да я опишат. Тя бе убита от лесничей, на чието име има позволение за отстрел на проблематична мечка от земеделското министерство. Разрешителното за отстрел на хищното животно бе издадено след серия набези в региона на селата Буйново и Кожари.

" Мечката e зaщитeн тип и зaкoнът прeдвиждa зaтвoр дo 5 гoдини и глoбa дo 20 000 лeвa зa тaкoвa прecтъплeниe. Никой не би си разрешил да отстреля мечка току по този начин. Радослав е жертва на незнание и опцията всеки да произнася присъди в обществените мрежи ", сподели кметът на Буйново Бойко Хаджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР