Родолюбието не е грях, а избор на достойните. Подвигът на

...
Родолюбието не е грях, а избор на достойните. Подвигът на
Коментари Харесай

Президентът в Клисура: Родолюбието не е грях, а избор на достойните

„ Родолюбието не е грях, а избор на достойните. Подвигът на априлци ни припомня, че смирението пред Бог не е примирие и незаинтересованост, а чистите духом постоянно са най-дръзки в фантазиите и делата си, че нашата орис зависи от нас самите “. Това съобщи президентът Румен Радев в Клисура, където взе участие в тържествената стратегия във връзка 143 години от Априлското въстание.

Държавният глава акцентира, че вярата в самостоятелна България е упованието на тръгналите към осъзната всеотдайност въстаници, трансформирали града си в клада, осветила пътя към свободата и към нова България. След кървавия разгром клисурци се връщат, с цел да възродят града си от пепелищата.

„ По Великден православните българи се стичаме в църквите, с цел да почетем чудото на Възкресението. Нашите храмове не са единствено от камък. Има и един различен – свят храм, който всеки роден на тази земя носи в сърцето си и в който постоянно ще славим възкресението на народа ни от робството “, съобщи Румен Радев.

В словото си президентът напомни и пламенната тирада на Григор Попбожков на освещаването на въстаническото знаме преди борбата за Зли дол - „ Слаби сме физически, само че мощни по истина и имаме вяра, че правдата ще спечелва – в случай че има християнски господ и християнски свет! И когато измъченият народ скочи от всички страни и я подири, тя ще бъде извоювана. Това време, този прочут час е настанал “.

В Клисура президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили посети Историческия музей на града, след което одобри почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада и следи тържествената проверка-заря в памет на падналите за свободата на България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР